Kort nieuws Kunst

Bice Curiger leidt Biënnale Venetië

Door onze kunstredactie

AMSTERDAM, 14 MEI. De Zwitserse kunsthistorica Bice Curiger gaat volgend jaar de Biënnale van Venetië samenstellen. Curiger is sinds 1993 tentoonstellingsmaker bij het Kunsthaus in Zürich. Ook is ze medeoprichter van het toonaangevende kunsttijdschrift Parkett en werkt ze voor Tate Moderns tijdschrift Tate etc. De afgelopen jaren maakte ze exposities over kunstenaars als Katharina Fritsch, Fischli & Weiss, Martin Kippenberger, Sigmar Polke en Thomas Hirschhorn. Curiger volgt Daniel Birnbaum op. De 54ste editie van de biënnale, nog altijd een van de belangrijkste evenementen op de internationale kunstagenda, vindt plaats in de zomer van 2011.

Schrijver Coetzee krijgt ridderorde

Door onze kunstredactie

amsterdam, 14 mei. De Zuid-Afrikaanse schrijver en Nobelprijswinnaar J.M. Coetzee wordt vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij is hier voor het Coetzee-festival in Amsterdam.

Reportage over zijn bezoek aan een uitvoering van ‘Braakland’ op nrc.nl/cultuurblog