Kort nieuws Europa

Rechter verbiedt uitzending van misdaadjournalist

Amsterdam. SBS6 mag zondag een aflevering van Undercover in Nederland over een paardenhandelaar niet uitzenden. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam woensdag bepaald in een kort geding dat was aangespannen door de vrouw. In de omstreden uitzending zou Alberto Stegeman de vrouw met verborgen camera’s ontmaskeren als een malafide paardenhandelaar. Zo zou ze slachtpaarden en zieke paarden als gezonde rijpaarden verkopen. Stegeman sprak voor de uitzending tal van gedupeerden, met de Dierenbescherming en met de Vereniging Eigen Paard. SBS6 beraadt zich op hoger beroep, zei een woordvoerder. (ANP)

Geen Dance Parade meer in Rotterdam

Rotterdam. De Dance Parade in Rotterdam houdt op te bestaan. De organisatie vindt het een te groot financieel risico om het evenement in een andere opzet te organiseren wegens het strengere evenementenbeleid, dat de gemeente invoerde na de rellen bij Hoek van Holland. Zo mogen evenementen niet meer gratis zijn en alleen op een afgesloten terrein plaatsvinden. De Dance Parade was juist uniek door de tocht die wagens door de stad maakten. Woensdag liet de organisatie in een verklaring weten niet te kunnen voldoen aan de veiligheidseisen die bij de nieuwe opzet komen kijken. De Dance Parade trok elk jaar honderdduizenden bezoekers. Of het evenement nu in een andere stad wordt gehouden, is nog niet duidelijk. (ANP)

Aangifte tegen Maria Mosterd wegens laster

Rotterdam. De vermeende loverboy ‘Manou’ heeft woensdag toch aangifte gedaan tegen Maria Mosterd en haar moeder wegens smaad en laster. Mosterd beschrijft in haar boek Echte mannen eten geen kaas hoe zij in handen is gevallen van een loverboy. Manou beweert dat hij haar nooit tot prostitutie heeft gedwongen en dat het verhaal verzonnen is. (ANP)