Kort nieuws Economie

Japanse bank wil miljardenemissie

Tokio, 14 mei. De Japanse bank Mizuho Financial Group wil een aandelenemissie doen ter waarde van 800 miljard yen (6,9 miljard euro). De bank wil op die manier de kapitaalreserves verhogen. Dat maakte Mizuho vandaag bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Mogelijk stelt de Japanse regering in de nabije toekomst hogere eisen aan de reserves van financiële instellingen. Mizuho loopt daar met de emissie op vooruit. Over het gebroken boekjaar 2009/2010 kwam de op een na grootste bank van Japan met betere cijfers dan analisten hadden verwacht. De nettowinst kwam uit op 239,4 miljard yen. (ANP)

Ctac: voorzichtig herstel vraag

Den Bosch, 14 mei. Ict-dienstverlener Ctac heeft in het eerste kwartaal een voorzichtig herstel van de vraag naar ict-diensten gezien. Als dit herstel doorzet, zal het bedrijf dit jaar winstgevend zijn. Dit maakte Ctac vandaag bekend. In het eerste kwartaal werd een operationeel resultaat behaald van 0,5 miljoen euro op een omzet van 18 miljoen euro. Ten opzichte van het vierde kwartaal van vorig jaar steeg de omzet met 14 procent. Ctac levert diensten voor software van SAP en Microsoft. Het wil zijn positie op de Nederlandse markt voor SAP-dienstverlening uitbreiden. (ANP)

Winst Telefónica lager dan verwacht

Madrid, 14 mei. De Spaanse telecomgigant Telefónica heeft over het eerste kwartaal een iets lagere winst behaald dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf had last van een teruglopende omzet op de thuismarkt. Dat bleek uit gisteren gepubliceerde cijfers. De nettowinst van het op een na grootste telecomconcern van Europa steeg met 2 procent tot 1,65 miljard euro. De omzet ging met 1,7 procent omhoog tot 13,93 miljard euro. De omzet in Spanje daalde met bijna 6 procent. (ANP)