Kort nieuws Binnenland

Politie treft vier doden aan in woning Enschede

Enschede, 14 mei. In een woning in Enschede zijn gisteravond vier mensen om het leven gekomen. Eén van de overledenen, een 33-jarige man, heeft mogelijk de andere drie slachtoffers omgebracht, die familie van elkaar zijn. Het gaat om twee zussen, van 18 en 35 en de 9-jarige zoon van de 35-jarige vrouw. Zij was een bekende van de 33-jarige man, aldus de politie. Tijdens het incident waren twee andere vrouwen en twee kinderen in de woning aanwezig. Zij hebben slachtofferhulp aangeboden gekregen. In de woning is door agenten een vuurwapen aangetroffen. Ook zouden schoten zijn gehoord. (ANP)

Dance Parade stopt in Rotterdam

Rotterdam, 14 mei. De Dance Parade in Rotterdam houdt op te bestaan. De organisatie vindt het een te groot financieel risico om het evenement in een andere opzet te organiseren. Na de strandrellen in Hoek van Holland waarbij een dode viel, besloot de gemeente strengere eisen te stellen aan evenementen. Zo mochten die niet meer gratis zijn en alleen op een afgesloten terrein plaatsvinden. De Dance Parade was uniek door de tocht die wagens door de stad maakten. In een verklaring zegt de organisatie „het niet meer te kunnen bolwerken”. Zo mag er nog maar één kaart per persoon worden verkocht en moet er, volgens de organisatie, buitenproportioneel veel beveiliging worden ingezet voor en tijdens het evenement. De Dance Parade is dertien keer in Rotterdam gehouden. (ANP)

Verdachte moord echtgenote dood

Oosterhout, 14 mei. De 56-jarige man uit Terheijden die werd gezocht in verband met de gewelddadige dood van zijn vrouw, heeft zelfmoord gepleegd. Zijn lichaam is woensdagavond aangetroffen in een bosgebied in de gemeente Oosterhout. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. De zwaargewonde echtgenote van de man werd dinsdag in haar woning gevonden. In het ziekenhuis overleed zij aan ernstig hoofdletsel. De politie ging vrijwel meteen uit van relationele problemen bij het echtpaar. De echtgenoot van het slachtoffer was echter spoorloos. (ANP)

Politie schiet op vluchtende auto

Belfeld, 14 mei. De politie heeft vanmorgen in een bosgebied in Belfeld, gemeente Venlo, meermalen geschoten op een gestolen auto met daarin twee mannen. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Na een melding over een verdachte situatie zagen de agenten de auto in het bos staan. Op het moment dat de agenten de auto wilden controleren, gaf de bestuurder vol gas. Daarbij werd een van de agenten door de auto geschampt en de andere door een spiegel geraakt, waarop de agenten het pistool trokken en gericht schoten. Ondanks een achtervolging wist het duo te ontkomen. (ANP)

Journalist Mijnten (58) overleden

Hoogland, 14 mei. Kees Mijnten, oud-verslaggever voor de TROS, is gisteren in zijn woonplaats Hoogland overleden. Mijnten (58) werd bekend als politiek verslaggever bij de programma's Kamerbreed en TROS Aktua. Vanaf 1987 was Mijnten directeur voorlichting bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Goede vriend en collega-journalist Gijs Wanders heeft dit bekendgemaakt. Mijnten is in zijn slaap overleden aan een hartstilstand in zijn woning in Hoogland. (ANP)