Celtics verrassen Cavaliers en James

Celtics verrassen Cavaliers en James Boston, 14 mei. De basketballers van Boston Celtics hebben vannacht in de play-offs van de Noord-Amerikaanse profcompetitie (NBA) voor een verrassing gezorgd door Cleveland Cavaliers uit te schakelen. De kampioen van 2008 besliste de best-of-seven in het zesde duel met een 94-85 zege en speelt in de finale van het oostelijke competitiegedeelte tegen Orlando Magic. Cleveland was de beste ploeg van het reguliere seizoen en wilde aan de hand van sterspeler LeBron James (foto) de eerste NBA-titel in de clubgeschiedenis winnen. ‘King James’ haalde mede door een elleboogblessure niet zijn gebruikelijke niveau. Nu zijn contract 1 juli afloopt, is het onwaarschijnlijk dat zijn toekomst bij de Cavaliers ligt. Foto AP Cleveland Cavaliers forward LeBron James leaves the court after the Boston Celtics beat the Cavaliers 94-85, eliminating the Cavs from the NBA basketball playoffs, in Game 6 of a second-round series in Boston on Thursday, May 13, 2010. (AP Photo/Elise Amendola)