Avi Buffalo/ Dum Dum Girls

Holy Fuck tijdens een optreden in Rotown, 2008 Foto Bas Czerwinski 11-04-2008, ROTTERDAM. OPTREDEN HOLY FUCK IN ROTOWN. FOTO BAS CZERWINSKI

Avi Buffalo

Dum Dum Girls: I Will Be

***

cd pop

Het geluid van jong Californië dient zich aan. De Dum Dum Girls, vier meiden uit Los Angeles die de bandnaam al claimden voordat er een band was, maken ontwapenende galmpop met snerpende surfgitaren en naar pop-art knipogende kitschteksten als ‘Bhang bhang, I’m a burnout’. Producer Richard Gottehrer die zich in 1965 al over I want candy van The Strangeloves ontfermde, hield de spontaniteit van de demo’s van zangeres Dee Dee in stand en gaf debuutalbum I Will Be een garagesound die aanstekelijk vrolijk en nog wat onaf klinkt.

Ook de tieners van Avi Buffalo uit Long Island klinken naïef en fris, maar in hun artistieke ontwikkeling zijn ze drie stappen verder. De negentienjarige zanger Avi Zahner-Isenberg is een zeldzaam poptalent, met een hoge en schelle stem die gevoelige snaren kan raken. Songs als What’s in it for? en Remember last time spelen zich af in een breed uitgesponnen droomwereld van ijle zang en heldere gitaarpartijen, met Zahner-Isenberg als een bevlogen gitaarheld in de dop. In andere liedjes zingt hij onderkoeld tweestemmig met Rebecca Coleman, waarmee de muziek laveert tussen hartverwarmende luchtigheid en ijzingwekkende diepgang. Van Avi Buffalo en hun droompop gaan we nog veel meer horen.

Avi Buffalo treedt morgen op op het Walk the Line Festival in Den Haag en op 23 mei in Paradiso, Amsterdam

JAN VOLLAARD