As blijft plaag voor vliegverkeer

Show Details... As blijft plaag voor vliegverkeer Eyjafjoll, 14 mei. Vulkaanuitbarstingen hebben ook leuke kanten. In Eyjafjoll, vlakbij de vulkaan Eyjafjallajökull in het zuiden van IJsland, spelen twee meisjes in de as die de vulkaan de afgelopen weken heeft uitgebraakt. Het Europese vliegverkeer daarentegen ondervindt nog steeds hinder van de vulkaanuitbarsting. De aswolk is weliswaar kleiner geworden, maar ook afgelopen week moesten luchtvaartmaatschappijen nog sporadisch vluchten schrappen of uitstellen, onder meer in Turkije, 4.100 kilometer van Eyjafjallajökull. Luchtvaartautoriteiten waarschuwen dat ook vakantiegangers die plannen hebben voor de zomer hinder kunnen gaan ondervinden van de aswolk. Foto Reuters Girls play in ash from Iceland's Eyjafjallajokull volcano in Eyjafjoll May 13, 2010. Europe has been dogged for weeks by repeated shutdowns of air traffic since an erupting volcano under the Eyjafjallajokull glacier in Iceland started spewing ash in April. REUTERS/Ingolfur Juliusson (ICELAND - Tags: ENVIRONMENT DISASTER) Reuters