Vissen in de olie

Charlie Wyers and zijn zoon Zachary Wyers (rechts) tonen de vis die zij gevangen in de Golf van Mexico, aan de kust van de Amerikaanse staat Louisiana.

De olieramp in de Golf van Mexico neemt ondertussen steeds grotere vormen aan. Elke dag stroomt er bijna 800.000 liter olie de zee in. Pogingen van olieconcern BP om het lek te dichten zijn tot nu toe nog op niets uitgelopen.

De gouverneur van de staat Louisiana heeft een plan aangekondigd om barrières op te werpen voor de moerassige kustlijn, ter bescherming van flora en fauna en de moerasgebieden voor de kust van Louisiana.

Zowel de Verenigde Naties, de Europese Unie als veertien individuele landen hebben hulp aangeboden. Amerikaanse Black Hawk helikopters worden daarbij ingezet om zakken zand van ruim een ton voor de kust van de moerasgebieden neer te laten en op die manier kunstmatige eilandjes te kunnen vormen.