Vissen in de olie

Vissen in de olie Lafourche Parish. Charlie Wyers and zijn zoon Zachary Wyers (rechts) tonen de vis die zij gevangen in de Golf van Mexico, aan de kust van de Amerikaanse staat Louisiana. De olieramp in de Golf van Mexico neemt ondertussen steeds grotere vormen aan. Elke dag stroomt er bijna 800.000 liter olie de zee in. Pogingen van olieconcern BP om het lek te dichten zijn tot nu toe nog op niets uitgelopen. De gouverneur van de staat Louisiana heeft een plan aangekondigd om barrières op te werpen voor de moerassige kustlijn, ter bescherming van flora en fauna en de moerasgebieden voor de kust van Louisiana. Zowel de Verenigde Naties, de Europese Unie als veertien individuele landen hebben hulp aangeboden. Amerikaanse Black Hawk helikopters worden daarbij ingezet om zakken zand van ruim een ton voor de kust van de moerasgebieden neer te laten en op die manier kunstmatige eilandjes te kunnen vormen. Foto AFP/Joe Raedle LAFOURCHE PARISH, LA - MAY 09: Charlie Wyers carries a fish that his son Zachary Wyers (R) caught in the gulf waters as efforts continue to contain the massive oil spill on May 9, 2010 in Lafourche Parish, Louisiana. The wellhead of the Deepwater Horizon oil rig, which was operated by BP, is leaking an estimated 5,000 barrels of oil a day into the Gulf and the slick has now reached nearby land. Efforts to contain the spill, including a 98-ton containment box to cap the leak, have done little to slow its flow. Joe Raedle/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY ==
Vissen in de olie Lafourche Parish. Charlie Wyers and zijn zoon Zachary Wyers (rechts) tonen de vis die zij gevangen in de Golf van Mexico, aan de kust van de Amerikaanse staat Louisiana. De olieramp in de Golf van Mexico neemt ondertussen steeds grotere vormen aan. Elke dag stroomt er bijna 800.000 liter olie de zee in. Pogingen van olieconcern BP om het lek te dichten zijn tot nu toe nog op niets uitgelopen. De gouverneur van de staat Louisiana heeft een plan aangekondigd om barrières op te werpen voor de moerassige kustlijn, ter bescherming van flora en fauna en de moerasgebieden voor de kust van Louisiana. Zowel de Verenigde Naties, de Europese Unie als veertien individuele landen hebben hulp aangeboden. Amerikaanse Black Hawk helikopters worden daarbij ingezet om zakken zand van ruim een ton voor de kust van de moerasgebieden neer te laten en op die manier kunstmatige eilandjes te kunnen vormen. Foto AFP/Joe Raedle LAFOURCHE PARISH, LA - MAY 09: Charlie Wyers carries a fish that his son Zachary Wyers (R) caught in the gulf waters as efforts continue to contain the massive oil spill on May 9, 2010 in Lafourche Parish, Louisiana. The wellhead of the Deepwater Horizon oil rig, which was operated by BP, is leaking an estimated 5,000 barrels of oil a day into the Gulf and the slick has now reached nearby land. Efforts to contain the spill, including a 98-ton containment box to cap the leak, have done little to slow its flow. Joe Raedle/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Charlie Wyers and zijn zoon Zachary Wyers (rechts) tonen de vis die zij gevangen in de Golf van Mexico, aan de kust van de Amerikaanse staat Louisiana.

De olieramp in de Golf van Mexico neemt ondertussen steeds grotere vormen aan. Elke dag stroomt er bijna 800.000 liter olie de zee in. Pogingen van olieconcern BP om het lek te dichten zijn tot nu toe nog op niets uitgelopen.

De gouverneur van de staat Louisiana heeft een plan aangekondigd om barrières op te werpen voor de moerassige kustlijn, ter bescherming van flora en fauna en de moerasgebieden voor de kust van Louisiana.

Zowel de Verenigde Naties, de Europese Unie als veertien individuele landen hebben hulp aangeboden. Amerikaanse Black Hawk helikopters worden daarbij ingezet om zakken zand van ruim een ton voor de kust van de moerasgebieden neer te laten en op die manier kunstmatige eilandjes te kunnen vormen.