Veendam failliet verklaard

BV Veendam is ondanks een laatste reddingspoging vanmorgen failliet verklaard door de rechtbank in Groningen. Bewindvoerder Wim Entzinger liet weten dat de eerstedivisieclub 350.000 euro tekort komt op de begroting voor komend seizoen. Veendam is na het 120 jaar oude HFC Haarlem de tweede club die dit seizoen verdwijnt uit het betaald voetbal.

Entzinger had twee weken geleden ook al het faillissement aangevraagd. Hij kwam daar een dag later van terug, omdat verschillende geldinzamelingsacties waren opgezet. Ook de verkoop van topscorer Michael de Leeuw zou kunnen bijdragen aan het wegwerken van het begrotingstekort. Vijf clubs toonden interesse, maar niemand bracht een officieel bod uit. Uiteindelijk werd te weinig geld opgehaald om de club te redden.

Het personeel en de spelers van Veendam zijn ontslagen. Alle activiteiten van de organisatie worden zo snel mogelijk stilgelegd. Het benefietduel tegen FC Emmen van komende vrijdag gaat niet door. Entzinger is benoemd tot curator.

Met het faillissement komt het gedegradeerde FC Oss mogelijk volgend seizoen toch weer in de eerste divisie uit. „De wet zegt dat bij een faillissement er acht dagen de tijd is om in beroep te gaan”, zei Oss-voorzitter Bert Zwanenburg. „Daarop moeten we wachten.” Daarna moet de KNVB een besluit nemen over de situatie. (ANP)