op nrcnext.nl

Ashproof transport

Het lijkt erop dat de vulkanen op IJsland ons nog wel een jaar kunnen plagen met luchtvaartverstorende aswolken. Op de redactie dachten we: daar kunnen asbestendige vervoersmaatschappijen best op inspelen. Maar doen ze dat ook? Dat blogt Carola Houtekamer. Bootvervoerder Stena Line zegt tijdens de aswolk in april 70 tot 80 procent meer passagiers te hebben vervoerd. Spoorwegmaatschappij Eurostar had ook 100.000 extra klanten in de dagen van de aswolk.

L’homo met Thomas Berge

Vorig jaar was de ophef groot. Toen schorste de EO presentator Arie Boomsma vanwege zijn sexy covershoot in de eerste editie van L’homo, de homoglossy van de makers van Linda. De Linda-redactie was nog niet klaar met het onderwerp en dus is er een tweede L’homo gemaakt. Op de cover dit jaar staat de onbekende moslim, vader en homo Orhan Bucakli. Maar de steamy foto’s in het nummer zijn niet van hem, maar van de 20-jarige zanger Thomas Berge, over wie al jaren gespeculeerd wordt: is-ie het of is-ie het niet?

Ja, het is echt

Op Facebook is er al een speciale pagina aan gewijd: „Het nieuwste TON verkiezingsfilmpje is het grappigste wat ik ooit gezien heb.” Met als eerste statement: „Ja, het is echt.” De reacties op het nieuwste campagnefilmpje van Trots op Nederland stromen binnen. Een woordvoerder van de partij van Rita Verdonk laat weten dat het idee van het filmpje is om mensen „in een kort tijdsbestek, de zendtijd voor partijen, te laten nadenken”. De producent van het filmpje, Frequin Producties, is tevreden. „We hebben de situatie zoals hij is in Nederland nagespeeld en Rita daarop laten reageren”, zegt een woordvoerder van het bedrijf. De acteurs zijn volgens hem vrijwilligers die de partij een warm hart toedragen. Over het negatieve commentaar over de kwaliteit van het filmpje zegt hij: „We hebben zelfs een kraan ingezet waaraan we de camera konden hangen.”