Kort nieuws voorpagina

Abortus legaal op 3 eilanden Antillen

Rotterdam, 12 mei. Abortus, euthanasie en het homohuwelijk worden legaal op drie Antilliaanse eilanden. Dat is de consequentie van het fiat van de Eerste Kamer, gisteren, voor toetreding van de drie eilanden tot het Nederlandse staatsbestel. Pagina 3

Bisschoppen achter voorstel Deetman

Rotterdam, 12 mei. De bisschoppenconferentie wil dat Deetman het onderzoek naar seksueel misbruik binnen de Katholieke Kerk gaat leiden. Pagina 2

ING houdt Griekse staatsobligaties

Amsterdam, 12 mei. ING heeft haar positie in Griekse staatsobligaties niet afgebouwd. In totaal heeft ING voor 3,2 miljard euro aan Griekse staatsobligaties uitstaan, 200 miljoen meer dan vorig kwartaal. Pagina 15

7 Chinese kleuters doodgestoken

Peking, 12 mei. Een leraar en zeven kinderen op een kleuterschool in China zijn vanochtend omgekomen toen een man met een keukenbijl op hen inhakte. Er zijn sinds maart vijf soortgelijke incidenten geweest in China. Pagina 4

Voetbalclub Veendam failliet

Veendam, 12 mei. BV Veendam is ondanks een laatste reddingspoging vanmorgen failliet verklaard door de rechtbank in Groningen. Pagina 13