Kort nieuws Sport

Van Bronckhorst stopt na WK als profvoetballer

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 12 mei. Giovanni van Bronckhorst stopt na het wereldkampioenschap van volgende maand in Zuid-Afrika als profvoetballer. Dat heeft de verdediger van Feyenoord en aanvoerder van het Nederlands elftal vanmiddag bekendgemaakt bij een persconferentie. Van Bronckhorst (35) begon zijn loopbaan ook bij de club uit Rotterdam en speelde tot zijn terugkeer in 2007 voor RKC Waalwijk (verhuurd), Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona. De linkervleugelverdediger van Molukse afkomst werd landskampioen met Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal en Barcelona. Met Barça won hij in 2006 de Champions League. Onlangs nam ook ploeggenoot en oud-international Roy Makaay afscheid om jeugdtrainer te worden bij Feyenoord.

Van Nistelrooy mist WK in Zuid-Afrika

Hoenderloo, 12 mei. Ruud van Nistelrooy behoort volgende maand niet tot de selectie van het Nederlands elftal bij het WK in Zuid-Afrika. Dat heeft bondscoach Bert van Marwijk gisteren bekendgemaakt. De 34-jarige aanvaller van HSV hoort, net als Vitessedoelman Piet Velthuizen, niet bij de voorlopige selectie van dertig spelers van wie er voor 1 juni nog zeven afvallen. Bij voorlopige selecties van andere landen ontbreken verrassend Luca Toni en Francesco Totti (Italië), Ronaldinho en Adriano (Brazilië), Esteban Cambiasso, Javier Zanetti, Fernando Gago en Lucho Gonzalez (Argentinië) Karim Benzema en Patrick Vieira (Frankrijk). (ANP)

Ajax vecht straf Vertonghen aan

AMSTERDAM, 12 mei. Ajax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal voor Jan Vertonghen. De centrale verdediger hangt een schorsing van twee duels boven het hoofd, omdat hij tijdens de huldiging na de gewonnen bekerfinale beledigende teksten over Feyenoord zong. Vertonghen zou bij een schorsing van twee duels de wedstrijd om de Johan Cruijffschaal en het eerste duel van de nieuwe competitie missen. (ANP)

NBA: Boston dicht bij volgende ronde

Cleveland, 12 mei. De Amerikaanse basketbalclub Cleveland Cavaliers is bijna uitgeschakeld in de play-offs van de NBA. Boston Celtics kwam vannacht op een 3-2 voorsprong in de halve finales van de Eastern Conference. In Cleveland won Boston met 88-120. Boston speelt morgen het zesde duel thuis en kan de best-of-seven beslissen. De winnaar treft in de finale van de Eastern Conference Orlando Magic. (ANP)

Giants naar finale

Leeuwarden, 12 mei. Basketbalclub WCAA Giants uit Bergen op Zoom heeft zich gisteren als eerste geplaatst voor de finale om de nationale titel. De Giants wonnen de vierde wedstrijd in Leeuwarden tegen De Friesland Aris met 83-71 en beslisten de best-of-fiveserie daarmee in hun voordeel (3-1). De tegenstander in de finale is Groningen of Leiden. (ANP)