Kort nieuws Sport

Van Nistelrooy, Toni, Totti, Ronaldinho en Adriano missen WK

Hoenderloo. Ruud van Nistelrooy behoort volgende maand niet tot de selectie van het Nederlands elftal bij het wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Dat heeft bondscoach Bert van Marwijk gisteren bekendgemaakt. De 34-jarige aanvaller van HSV hoort, net als Vitessedoelman Piet Velthuizen, niet bij de voorlopige selectie van dertig spelers van wie er voor 1 juni nog zeven moeten afvallen. Bij Italië horen de aanvallers Luca Toni en Francesco Totti van AS Roma niet bij de voorlopige selectie van bondscoach Marcello Lippi. Bondscoach Carlos Dunga van Brazilië sloot deelname aan het WK van aanvallers Ronaldinho en Adriano uit. Zijn collega Sven-Göran Eriksson van Ivoorkust selecteerde wel FC Twente-middenvelder Cheick Tioté, maar niet Feyenoorder Sekou Cissé. Bondscoach Radomir Antic van Servië nam de tegenvallende Ajacied Miralem Sulejmani op in zijn voorlopige selectie. (ANP)

Trainer McClaren verlaat FC Twente

Enschede. Trainer Steve McClaren verlaat kersvers landskampioen FC Twente voor Bundesligaclub VfL Wolfsburg. Dat heeft een woordvoerder van de club uit Enschede bevestigd. Hij tekende een tweejarige verbintenis bij de Duitse kampioen van 2009, die dit jaar als achtste eindigde, en wordt de eerste Engelse coach in de geschiedenis van de Bundesliga. McClaren was twee jaar bij FC Twente in dienst. De voormalig bondscoach van Engeland leidde de club in zijn eerste jaar al naar de tweede plaats en de bekerfinale. McClaren maakte zelf het nieuws bekend in dagblad TC Tubantia. „Ik heb in Twente twee fantastische jaren gehad en het is ook fantastisch geëindigd”, zei hij. „Ik had mijn vrouw en kinderen beloofd dat ik maximaal twee jaar bij hen weg zou zijn. We gaan nu allemaal in Duitsland wonen.” Behalve McClaren maakten ook spelers Blaise N’Kufo en Kenneth Perez al bekend te vertrekken. (ANP)

Schaker Anand blijft wereldkampioen

Sofia. Viswanathan Anand is wereldkampioen schaken gebleven. De 40-jarige Indiase grootmeester verdedigde zijn titel met succes door met zwart de twaalfde en laatste partij in de tweekamp tegen de Bulgaar Veselin Topalov te winnen. De eindstand werd 6 1/2 tegen 5 1/2. Anand verdiende met de zege 1,2 miljoen euro, Topalov kreeg 800.000 euro. (ANP)

Turner Zonderland ontbreekt in Moskou

Rijswijk. Turner Epke Zonderland heeft zich afgemeld voor de wereldbekerwedstrijden in Moskou van komend weekeinde. De zilverenmedaillewinnaar van de EK heeft een schouderblessure. Jeffrey Wammes, Anthony van Assche, Bart Deurloo en Mayra Kroonen nemen wel deel. (ANP)