Kort nieuws Economie

Minder winst voor energiebedrijf Eon

Düsseldorf, 12 mei. Het Duitse energiebedrijf Eon heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder winst gemaakt dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat kwam wel hoger uit. Dit maakte het grootste energiebedrijf van Duitsland gisteren bekend. Eon behaalde een nettowinst van 2,3 miljard euro. Dat is een daling van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winstdaling komt volgens het energieconcern grotendeels door het afwaarderen van een bedrijfsonderdeel. Het bedrijfsresultaat steeg wel, met 20 procent naar 3,7 miljard euro. (ANP)

Maxeda boekt omzetdaling

Amsterdam, 12 mei. Detailhandelsconcern Maxeda heeft de omzet in het afgelopen jaar zien dalen. Toch spreekt de eigenaar van winkelketens als Bijenkorf en Hunkemöller van een goede prestatie in een lastig financieel klimaat en een concurrerende markt. De omzet daalde met 1,2 procent naar 3,1 miljard euro in het gebroken boekjaar 2009/2010. Maxeda zet daar tegenover dat de markt, exclusief etenswaren, met 7,1 procent daalde. Bestuursvoorzitter Tony DeNunzio noemde het resultaat relatief sterk gezien de uitdagingen voor het bedrijf. Financieel topman Ronald van der Mark verwacht dat Maxeda betere resultaten gaat behalen in het komende jaar. (ANP)

Meer winst voor Belgische bank KBC

Brussel, 12 mei. De Belgische bank en verzekeraar KBC heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 442 miljoen euro, vergeleken met een winst van 304 miljoen euro in het voorgaande kwartaal. Dat heeft KBC vandaag bekendgemaakt. In het vergelijkbare eerste kwartaal van 2009, op het hoogtepunt van de financiële crisis, moest het bankconcern nog een verlies in de boeken zetten van 3,6 miljard euro. (ANP)