Kort nieuws Economie

Rabobank ziet traag herstel woningmarkt

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 12 mei. Rabobank ziet een traag herstel van de woningmarkt. De huizenprijzen dalen dit jaar met circa 1,75 procent, maar komend jaar volgt een stijging van 1 procent. Dat schrijft de grootste hypotheekverstrekker van Nederland in zijn vandaag gepubliceerde Kwartaalbericht Woningmarkt. De gemiddelde verkooptijd van woningen is in anderhalf jaar gestegen van 80 tot 125 dagen. Consumenten hebben een gebrek aan vertrouwen door de economische crisis en de politieke discussie over de hypotheekrenteaftrek en tophypotheken. Volgens de bank neemt de betaalbaarheid van koopwoningen vanaf 2011 af. Rabobank schrijft dat toe aan oplopende geld- en kapitaalmarktrentes.

Miljardenbodop Brasilcel

Madrid, 12 mei. De Spaanse telecomgigant Telefónica wil Brasilcel, een onderdeel van Portugal Telecom, volledig inlijven voor een bedrag van 5,7 miljard euro. Dat heeft de onderneming gisteren bekendgemaakt. Het gaat om een bod op de resterende 50 procent van de aandelen in het telecombedrijf die Telefónica nog niet bezit. Het bestuur van Portugal Telecom wees het bod direct af. Op 6 juni loopt de bieding van Telefónica af. Het Spaanse bedrijf sloot in 2003 een alliantie met Portugal Telecom met als doel het grootste mobieletelecomconcern te creëren in Latijns-Amerika. (ANP)

Nieuwe curator in faillissement DSB

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 12 mei. Ben Knüppe volgt Joost Kuiper op als curator bij DSB Bank. Dat heeft de Amsterdamse rechtbank gisteren besloten. Kuiper treedt op eigen verzoek terug. De advocaat Knüppe was eerder bestuursvoorzitter van Dexia Nederland. Kuiper, die bestuurslid was van ABN Amro, zegt dat bij de afwikkeling van het faillissement de nadruk nu meer op juridische dan op bancaire zaken ligt, „waarbij mijn expertise minder aansluit”. Kuiper blijft DSB Bank bij de afwikkeling van het faillissement wel adviseren.