Iets warmer

De temperatuur gaat vanaf morgen enkele graden omhoog. In het weekend wordt het uiteindelijk rond 14 graden. Maar daarmee blijft het nog steeds koel voor de tijd van het jaar. Vanavond en vannacht overheerst bewolking met plaatselijk nog wat regen. Met een afnemende wind daalt de temperatuur naar rond 5 graden.

Morgen nadert een klein hogedrukgebied, waardoor het droog zal blijven. Bovendien krijgt de zon wat ruimte, al ontstaat er in het binnenland veel stapelbewolking. De meeste opklaringen worden in de kustprovincies verwacht. Het blijft overwegend droog en de temperatuur komt minder laag uit dan vandaag: het wordt tussen 10 en 12 graden. De wind is noordwestelijk en zwak of matig, rond kracht 3. In de nacht naar vrijdag komen bijna overal brede opklaringen voor en koelt het met weinig wind behoorlijk af: in het binnenland is lokaal nul graden en lichte vorst aan de grond mogelijk.

Vrijdag hangt er in het zuidoosten van het land naar verwachting veel bewolking, terwijl de zon in de kustprovincies volop zal schijnen. Het blijft droog en de temperatuur loopt op naar tussen 10 en 14 graden. In het weekend wordt het maximaal 12 tot 15 graden, terwijl 17 graden gebruikelijk is. Verder zijn er perioden met zon en is het zaterdag waarschijnlijk droog, maar vallen zondag een paar buien.