Film van de dag

Lee Marvin en Angel Tompkins in de gangsterthriller Prime Cut. Prime Cut (1972) Pers: Lee Marvin, Sissy Spacek Dir: Michael Ritchie Ref: PRI013AF Photo Credit: [ Cinema Center 100 Productions / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Prime Cut. Michael Ritchie is een wat vergeten regisseur die begin jaren 70 zijn beste films afleverde (Downhill Racer, The Candidate) – hij floreerde niet voor niets in een tijd waarin veel nieuwe talenten een kans kregen om de Amerikaanse film van vers bloed te voorzien. In deze gangsterthriller met ironische sprookjeselementen moet maffioso Lee Marvin in Kansas City Gene Hackman een lesje leren en ontfermt hij zich en passant over Sissy Spacek (in haar debuut). Inclusief twee Hitchcock-achtige achtervolgingsscènes: een op een kermisterrein en een in een korenveld. (Michael Ritchie, 1972, VS), BBC1, 1.10-2.35u.André Waardenburg

    • André Waardenburg