7 redenen om uit te gaan

Hemeltjelief

1 popquiz

Popquiz Marathon

Rotterdam: div. locaties. Start: 19.00u. Deelname: 5 euro per team. www.popquizmarathon.nl

Rotowns popquiz wordt vanavond uitgebreid tot een Popquiz Marathon. Op zo’n tien locaties in de stad kun je meespelen met verschillende rondes die allemaal een eigen thema hebben. In Rotown zelf is geen speelronde. Wel wordt hier rond middernacht het winnende team bekendgemaakt, en vindt aansluitend de gratis toegankelijke Nacht van de Popquiz plaats, waar je kunt dansen en leuke prijzen kunt winnen met de Popquiz Disco Bingo.

2 dance

Too Much Fun Club #4 poging 2

Eindhoven: The Building, Strijp-S. Tijd: 23.00-04.00u. Kaarten: gratis af te halen bij Café Hoogste Tijd. www.thebuildingeindhoven.nl

De Koninginnenacht-editie van de Too Much Fun Club werd vroegtijdig gestopt door stroomuitval als gevolg van blikseminslag in Strijp. Vannacht een tweede poging met dezelfde line-up: Seiji, Martelo, Drums of Death.

3 theater

The Golden Boy

Amsterdam: De Brakke Grond. Tijd: 20.30u. www.brakkegrond.nl

Sarah Moeremans regisseert The Golden Boy, een tekst van Clifford Odets. Centraal in het stuk staat de verscheurende keuze van Joe Bonaparte, die ervan droomt om bokser te worden. Zijn omgeving ziet hem echter liever streven naar de hogere kunst van het vioolspelen. T/m 29 mei (www.antigone.be).

4 muziek

PreJazzBash

Breda: Café Het Hijgend Hert. Tijd: 21.00u. Gratis. www.pobsite.nl

Als aftrap van het Breda Jazz Festival, dat van 13 tot en met 16 mei de 40e editie beleeft, vindt vanavond de PreJazzBash ‘Fremdkunst am Mittwoch mit Juggernaut Mace und Hermann der German’ plaats. Genieten van ‘jazzy tunes, funky stuff, zinderende soul en boombappende hiphop’.

5 drive-in cinema

Leeuwarden: Techum/de Zuidlanden. Data: 13, 20 & 27 mei, 21.30u. Kaarten bij entree: auto 10, fiets en te voet 5 euro. www.rgbfilm.nl

Openluchtfilms in een drive-inbioscoop die speciaal gebouwd is in de wijk Zuidlanden. De avonden bestaan uit twee delen: een speelfilm met daaraan voorafgaand een selectie van korte films. Op 13 mei: Donnie Darko (Richard Kelly, 2001).

6 voorleesmarathon

Lees Mei

Utrecht: Stadserf Rood|Noot. Op 13 mei, doorlopend 12.00-0.00u. Toegang: gratis. www.roodnoot.org

Op een Stadserf omringd door snelwegen en spoorwegen zullen honderd-en-één voorlezers het gedicht Mei van Herman Gorter een nieuw geluid geven. Met o.a. Spinvis, Nilgun Yerli en Koos Meinderts.

7 festival

Hemeltjelief!

Amsterdam Noord: NDSM-werf. Op 13 mei, 13.00u tot laat. Entree: 5 (kinderen), 13 of 15 euro (volwassenen). www.hemeltjelieffestival.nl

Tweede editie van het kleurrijke familiefestival Hemeltjelief! Met een mix van kinderactiviteiten, straattheater, kunstinstallaties en bands, onder andere Correspondence, Brazzaville, Mdungu, Jigga Voo, Les Chevals.