Ze maakt het bont

Minister Verburg maakt het te bont in haar reactie (nrc.next, 10 mei) op het manifest van een grote groep intellectuelen om de vee-industrie te stoppen. „We zijn al een heel eind op weg”, belijdt ze met de mond, maar ze maakt het nog lang niet waar. De schoorvoetend doorgevoerde verbeteringen zijn druppels op gloeiende platen. Flink doorpakken is er niet bij en als er over de prijs van vlees wordt gesproken, geeft ze al helemaal niet thuis.

De vee-industrie moet op de schop, de tijd van aanpassingen is voorbij. Een structurele verandering is noodzakelijk, die door een andere minister van landbouw, van een andere partij, geïnitieerd moet worden.

Netty van Lookeren Campagne

Laren

Reageren op artikelen in nrc.next? Stuur je reactie met woonplaats en telefoonnummer naar: opinext@nrc.nl

    • Netty van Lookeren Campagne Laren