Zachter weer

Ondanks de staking van de stadsreiniging in Amsterdam en Utrecht bleef de stankoverlast door het ophopende afval dankzij de lage temperaturen relatief beperkt. Een klein voordeel van het kille weer. In de aanloop naar het weekeinde wordt echter zachter weer verwacht.

Heel warm wordt het overigens aanstaand weekend ook weer niet. De maximumtemperaturen liggen tussen 12 en 15 graden. Wel is dat een stuk hoger dan de wel erg kille 8 tot 11 graden die morgen worden verwacht. Bovendien zijn er naast wolkenvelden ook zonnige perioden en waarschijnlijk arriveren pas laat in het weekend nieuwe regenzones boven Nederland.

Voorafgaand aan het weekend laat vrijdag ook al vriendelijk weer zien. Donderdag geldt dat vooral voor de kustprovincies. In het binnenland zijn er dan nog flinke wolkenvelden, waaruit een enkele bui kan vallen.

De komende 24 uur zijn duidelijk de slechtste. Vanavond regent het op de meeste plaatsen. Later vannacht trekt de meeste neerslag naar Duitsland weg. In de tussentijd zal dan regionaal flink wat regen zijn gevallen, tot meer dan 15 millimeter.

Morgen zorgen resten van wolkenvelden verspreid over het land nog voor wat regen. ’s Avonds breekt in het westen de zon door. Er staat een matige, aan zee vrij krachtige noordenwind.