Weer daveren de liedjes van Holy Fuck voorbij

cd pop

Holy Fuck Latin ***

Het Canadese viertal Holy Fuck maakt elektronische muziek zonder elektronica. Naast de basgitaar en drums wordt er gespeeld op instrumenten uit de rommelwinkel: kinderinstrumenten op batterijen, een filmprojector om filmtapes langs te schuren, effectpedalen, oude keyboards en percussie-attributen.

De drummer speelt strak als een drummachine, de keyboards vervormen, en dat alles leidt tot gierende dance met reutelende onderstroom. En al zijn de nummers instrumentaal; de melodieën zijn zo doeltreffend en simpel dat ze zich als zang in de herinnering nestelen. Op de nieuwe derde cd Latinzijn instrumenten te horen die de stem lijken te imiteren, als echoënde kreten suizen ze door de muziek. Ondanks de titel is op Latin geen sprake van Zuid-Amerikaanse invloeden, eigenlijk klinkt de cd net als de vorige, genaamd LP (2007). Opnieuw is er een warmbloedig, licht stoffig en onmiskenbaar analoog geluid gecreëerd, en opnieuw daveren de nummers voorbij. Hoe mooi en eigenzinnig ook, het is jammer dat de band niets aan het idioom heeft toegevoegd. Maar live blijft het een fantastisch schouwspel: vier muzikanten die slaan, hameren en schuren op hun eigen instrument en die van elkaar.

HESTER CARVALHO

Holy Fuck treedt vanavond op in Tivoli de Helling, Utrecht, entree 12 euro, aanvang 20.15 uur. Morgen in Paradiso, Amsterdam, in combinatie met Noodlanding, entree 10 euro, 23.30 - 05.00 uur

    • Hester Carvalho