vandaag

In het nieuws:

In Washington spreekt de Afghaanse president Hamid Karzai met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton. Ze praten onder meer over corruptiebestrijding en de terugtrekking van de Amerikaanse troepen vanaf juli 2011. De spanningen tussen het Witte Huis en Karzai liepen vorige maand hoog op. Karzai haalde hard uit naar de Verenigde Naties en naar westerse landen, kort nadat president Obama hem tijdens een bliksembezoek aan Kabul had aangespoord meer werk te maken van corruptiebestrijding

Het Franse parlement debatteert over het regeringsvoorstel voor een wettelijk algemeen verbod op het dragen van gezichtsbedekkende sluiers. De hoogste adviesraad van de regering, de Conseil d’Etat, bracht eerder een negatief advies uit over een algemeen verbod.

In Den Haag is de tweede en laatste dag van een internationale conferentie over kinderarbeid.

In Maastricht houdt Amnesty International een wake voor de Iraans-Nederlandse activist Abdullah Al Mansouri. Vier jaar geleden werd hij opgepakt in Syrië, waarna hij werd overgedragen aan Iran, dat hem als terrorist beschouwd. Sindsdien zit hij vast.