Overige films

Catch That Kid (Bart Freundlich, 2004, VS/Duitsland). Amerikaanse remake van het Scandinavische Klatretøsen (2002) biedt solide amusement over klimlustig tienermeisje (Kristen Stewart) dat samen met twee vriendjes op ingenieuze wijze een bank berooft (om de operatie van haar vader te bekostigen). RTL7, 20.30-22.15u.

Superman Returns (Bryan Singer, 2006, VS/Australië). De verlosser is terug op aarde en hij draagt een blauw pak met een rode cape. In deel 5 in een reeks die in 1978 begon ligt de godsdienstige verlossingssymboliek er zo dik bovenop dat die niemand kan ontgaan. De VS moeten worden bevrijd van het kwaad, of het publiek dat nu associeert met aartsvijand Lex Luthor (een heerlijk schmierende Kevin Spacey) of met Al-Qaeda wegens de brandende wolkenkrabber. Hoofdrol van Brandon Routh. Ook met Kate Bosworth. Veronica, 20.30-23.25u.

Spy Kids (Robert Rodriguez, 2001, VS). Omdat regisseur Rodriguez eens een film wilde maken waar zijn kinderen naar toe konden, bedacht hij een spionagefantasie à la James Bond, waarin een jeugdige broer en zus niet alleen de wereld van de ondergang redden, maar ook hun beide ouders, spionnen in ruste. Wervelende montage, sterke grappen, innemend amusement. Met Antonio Banderas. RTL7, 22.15-23.55u.