op nrcnext.nl

Mosterdgate

Maria Mosterd, naar eigen zeggen jarenlang in de greep van loverboys, is nu echt in opspraak. Zondag kwam Peter R. de Vries met een uitzending over het waarheidsgehalte van Maria’s bestseller. In het verleden zijn er meer boeken verschenen over persoonlijk leed dat achteraf niet waar bleek te zijn. Een daarvan is het verhaal van Herman Rosenblat. Hij schreef een boek over hoe hij als jongetje opgesloten zat in een concentratiekamp en in leven werd gehouden door een boerenmeisje dat appels naar hem gooide over het prikkeldraad. Een leugen, zo bleek. Lees andere voorbeelden op het nextblog.

Studieontwijkend gedrag

Zondagmiddag 12.00 uur. Net klaar met het door grote vermoeidheid verlate ochtendritueel, dat bestaat uit koffie en kranten. Ik heb mezelf eindelijk achter het bureau geplaatst om me te verdiepen in de wondere wereld van de onoplosbare economische vraagstukken. Als ik eenmaal zit, stuit ik op een lastige vraag: is het belangrijk om gedoucht te hebben voor het leren, of niet? Dat blogt Roos. Ze is 18 jaar en zit in 6-vwo. Ze doet binnenkort eindexamen en blogt de komende weken voor nrc.next over de eindexamens.