Kort nieuws Sport

Trainer McClaren verruilt FC Twente voor VfL Wolfsburg

ENSCHEDE, 11 mei. Steve McClaren verlaat landskampioen FC Twente voor Bundesligaclub VfL Wolfsburg. Dat heeft een woordvoerder van FC Twente vandaag bevestigd. McClaren tekende een tweejarige verbintenis bij de Duitse kampioen van 2009 en wordt de eerste Engelse coach in de Bundesliga. Wolfsburg, dat in 2009 verrassend kampioen van Duitsland werd, eindigde dit seizoen als achtste in de competitie en speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. McClaren was twee jaar in dienst bij FC Twente, dat komend seizoen uitkomt in de Champions League. De voormalig bondscoach van Engeland loodste in 2008/2009 de club naar de bekerfinale – die Twente verloor van sc Heerenveen – en naar de tweede plaats in de eredivisie. Dit seizoen bezorgde McClaren de ploeg uit Enschede de eerste landstitel in de clubgeschiedenis. (ANP)

NBA: Lakers, Magic in Conferencefinale

ATLANTA, 11 mei. Los Angeles Lakers en Orlando Magic hebben gisteravond de finale van hun Conference bereikt in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Regerend kampioen LA Lakers versloeg Utah Jazz in Salt Lake City met 111-96 en kwalificeerde zich via een ‘sweep’ (4-0) voor de finale van de Western Conference. Daarin spelen de Lakers tegen Phoenix Suns, dat eerder afrekende met San Antonio Spurs. Orlando Magic won in de Eastern Conference van Atlanta Hawks (98-84) en bereikte eveneens via een sweep de finale. Tegenstander is de winnaar van de play-offs tussen Boston Celtics en Cleveland Cavaliers (tussenstand 2-2). De winnaars van de Conferencefinales strijden om de NBA-titel. (ANP)

Suarez en Lodeiro in WK-voorselectie

MONTEVIDEO, 11 mei. Ajacieden Luis Suarez en Nicolas Lodeiro zijn door bondscoach Oscar Tabarez opgenomen in de voorselectie van Uruguay voor het WK voetbal. De coach selecteerde 26 spelers van wie er drie afvallen. Suarez zal samen met Diego Forlan, de vedette van Atlético Madrid, de aanval leiden van Uruguay, dat is ingedeeld in groep A met Zuid-Afrika, Frankrijk en Mexico. (ANP)