Kort nieuws Sport

Oranje is begonnen aan trainingsstage in aanloop naar WK

HOENDERLOO. Het Nederlands elftal is gisteren in Hoenderloo begonnen aan de eerste trainingsstage in de aanloop naar het wereldkampioenschap voetbal in Zuid-Afrika. Bondscoach Bert van Marwijk ziet deze week in totaal 24 spelers aan het werk. Mark van Bommel, Arjen Robben, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar en Michel Vorm zijn nog niet beschikbaar. Van Marwijk maakt vandaag zijn voorlopige selectie van 30 spelers bekend, op 1 juni moet hij zijn definitieve selectie van 20 spelers en drie doelmannen bij de wereldvoetbalbond FIFA inleveren. Van Marwijk heeft de keepers Maarten Stekelenburg, Michel Vorm, Sander Boschker en Piet Velthuizen voor het trainingskamp uitgenodigd. Stekelenburg en Vorm, die zich pas later bij Oranje meldt omdat hij nog in de play-offs speelt met FC Utrecht, lijken zeker van een uitverkiezing. Van Marwijk overweegt ook nog een ervaren doelman mee te nemen. Boschker gaat ervan uit dat hij wordt geselecteerd. „Ik wil de komende week laten zien wat ik allemaal kan. Dan zien we het wel. Maar ik ga ervan uit dat ik meega naar Zuid-Afrika”, zei de Twente-doelman bij aankomst in Hoenderloo. Dat denkt ook Vitesse-keeper Velthuizen: „Ik ben er de laatste tijd eigenlijk altijd bij geweest. Waarom zou ik er dan niet bij zijn als Oranje naar het WK gaat?” (ANP)

Basketbal: Phoenix naar Conferencefinale

SAN ANTONIO. Phoenix Suns heeft in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA de finale bereikt van de play-offs in de Western Conference. In de best-of-sevenserie wonnen de Suns ook de vierde wedstrijd tegen San Antonio Spurs: 107-101. Amare Stoudemire was met 29 punten topscorer bij de Suns, die het in de finale opnemen tegen Los Angeles Lakers of Utah Jazz. De Lakers staan met 3-0 voor. In de Eastern Conference behaalde Boston Celtics in de halve finales een belangrijke overwinning op Cleveland Cavaliers: 97-87. Na vier wedstrijden is de stand 2-2. Rajon Rondo blonk uit bij Boston. Hij noteerde 29 punten, achttien rebounds en dertien assists. (ANP)

Clark winnaar Players Championship

PONTE VEDRA BEACH. Golfer Tim Clark heeft het Players Championship op zijn naam geschreven. De Zuid-Afrikaan zette in Ponte Vedra Beach een slotronde neer van 67 slagen en kwam daarmee uit op een totaal van 272. Clark, die al acht jaar geen toernooi meer won op de PGA Tour, bleef de Australiër Robert Allenby één slag voor. De Amerikaan Lucas Glover eindigde met 274 als derde. Tiger Woods trok zich tijdens de vierde ronde terug vanwege een nekblessure. (ANP)

Moeizame zege tennisster Williams

MADRID. Tennisster Serena Williams heeft zich gisteren moeizaam geplaatst voor de derde ronde van het WTA-toernooi van Madrid. De nummer één van de wereld had liefst drie uur en 26 minuten nodig om de Russin Vera Doesjevina te verslaan. De twee speelden drie sets die alle drie eindigde in een tiebreak: 6-7 (2), 7-6 (5) en 7-6 (5). (ANP)

Timmer, Gerritsen en Boer hebben trainer

RIJSWIJK. Floor van Leeuwen traint de komende periode op interim-basis Marianne Timmer, Annette Gerritsen en Margot Boer. De drie schaatssters vertrokken vorige week bij Control en willen een eigen ploeg beginnen. Een sponsor is nog niet gevonden. Van Leeuwen was tot vorig seizoen assistent-trainer van Jac Orie bij Control. (ANP)