Kort nieuws Binnenland

Boeing op Schiphol na steekvlam in motor ontruimd

Schiphol, 11 mei. Op de luchthaven Schiphol is gisteravond een Boeing 737 van luchtvaartmaatschappij Transavia ontruimd. De passagiers moesten het toestel via de glijbaan verlaten omdat zich in de hulpmotor in de staart van het toestel een steekvlam had voorgedaan. Dat ging gepaard met rookontwikkeling. Twee passagiers raakten bij het verlaten van het vliegtuig lichtgewond. Dat meldde Transavia. Aan boord van het vliegtuig, dat op het punt stond te vertrekken voor een vlucht van Amsterdam naar Faro in Portugal, bevonden zich op het moment van het incident 183 passagiers. Het vliegtuig is door de technische dienst van Transavia geïnspecteerd en vandaag weer in orde bevonden. Transavia meldde dat verreweg de meeste passagiers naar huis of naar een hotel zijn gegaan. Volgens een woordvoerder van Schiphol had het incident geen gevolgen voor het overige luchtverkeer. (ANP)

Weer baan voor oud-gedeputeerde

Door onze correspondent

Maastricht, 11 mei. De Limburgse oud-gedeputeerde Herman Vrehen wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe directeur van Licom. De raad van commissarissen van het grootste werkvoorzieningsbedrijf van Nederland heeft hem unaniem voorgedragen. Vrehen (CDA) trad in februari vorig jaar af als gedeputeerde. Een door een bouwondernemer ingeschakeld bedrijf had Vrehens woning gekocht, dezelfde man had Vrehen een paard ‘in bruikleen’ gegeven en een makelaar verrichtte onbetaald zijn diensten. Een commissie onder leiding van oud-Kamervoorzitter Wim Deetman concludeerde dat de gedeputeerde onvoldoende alert en voorzichtig was geweest, maar niet in strijd met de integriteitscode had gehandeld.

Charles Z. krijgt om drugs 3 jaar cel

Arnhem, 11 mei. De rechtbank in Arnhem heeft vandaag drie jaar cel opgelegd aan de 54-jarige Amsterdamse drugsbaron Charles Z. voor het bezit van 2.000 kilo hasj en vier vuurwapens. De drugs en wapens werden in oktober 2006 bij een inval aangetroffen in en rond de woning in Zwartebroek (Gelderland) waar Z. toen woonde. De officier van justitie had zeven jaar cel geëist. De rechtbank vond dat het Openbaar Ministerie onvoldoende bewijs aandroeg om Z. ook voor het bezit van 59 kilo amfetamine te veroordelen. (ANP)

Arrestant dood in Roermondse cel

Roermond, 11 mei. In een cel van het politiebureau in Roermond is gisteravond een 59-jarige man overleden. Dat deelde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond gisteravond mee. Het gaat volgens het OM om een Rotterdammer zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man werd gisteren opgepakt omdat hij nog veertig dagen gevangenisstraf moest uitzitten, en ook nog onbetaalde boetes had. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in. (ANP)