Film van de dag

Scène uit de roadmovie annex zwarte komedie Little Miss Sunshine. Picture taken during the set of the US movie "Little Miss Sunshine" of US actors Greg Kinnear (R), Toni Collette (L), Steve Carell (2ndR), Abigail Breslin (2ndL) and Paul Dano. This movie which was released 06 September 2006 in France won the 32nd edition of the Deauville American film festival, 10 September 2006. FOX / AFP PHOTO
Scène uit de roadmovie annex zwarte komedie Little Miss Sunshine. Picture taken during the set of the US movie "Little Miss Sunshine" of US actors Greg Kinnear (R), Toni Collette (L), Steve Carell (2ndR), Abigail Breslin (2ndL) and Paul Dano. This movie which was released 06 September 2006 in France won the 32nd edition of the Deauville American film festival, 10 September 2006. FOX / AFP PHOTO AFP

Little Miss Sunshine. Zwarte komedie annex roadmovie met typische sympathieke antihelden die wel vaker te zien zijn in de Amerikaanse onafhankelijke film. De achtjarige Olive sleept haar hele disfunctionele familie (heroïne snuivende opa, homoseksuele oom met zelfmoordneigingen, door Nietzsche geobsedeerde broer, naïeve ouders) mee in een krakkemikkige Volkswagenbus van Albuquerque naar Redondo Beach voor een missverkiezing. Met Alan Arkin, Toni Collette, Greg Kinnear, Steve Carell, Paul Dano en Abigail Breslin. (Jonathan Dayton en Valerie Faris, 2006, VS), RTL8, 20.30-22.35u.

André Waardenburg