Coach Woods stapt op

Tiger Woods moet op zoek naar een nieuwe coach. Hank Haney maakte gisteren bekend dat hij na zeven jaar de samenwerking met ’s werelds beste golfer heeft beëindigd.

Woods raakte vorig jaar in opspraak vanwege buitenechtelijke relaties en liet zich opnemen in een kliniek om van zijn seksverslaving af te komen. Na een rustperiode maakte de Amerikaan in april zijn rentree bij de Masters in Augusta, gesteund door Haney. „Ik ben zeer dankbaar dat ik de gelegenheid heb gehad om de swingcoach van Tiger Woods te zijn geweest”, verklaarde Haney. „Maar nu is het tijd om te stoppen. Tiger en ik zullen altijd vrienden blijven.”

Met Haney als coach won Woods zes Majors en 37 PGA-toernooien. Het wegvallen van de swingcoach is een nieuwe tegenslag voor Woods, die in de vierde ronde van het toernooi in Ponte Vedra Beach opgaf vanwege een nekblessure. Op het toernooi van Quail Hollow haalde Woods de ‘cut’ niet.

Haney: „Ik geloof oprecht dat als Tiger de kans krijgt met een schoon geweten en blessurevrij te spelen, we de oude Tiger Woods weer te zien krijgen.” De coach wilde niet zeggen of de privéproblemen van Woods een reden waren voor de breuk. (ANP, AP)