7 redenen om uit te gaan

Luchtwerk

1 lunchtheater

De ondergang van

Amsterdam: Bellevue. T/m 28 mei (beh. za & ma) 12.30u. Prijs: 12/10 euro. www.theaterbellevue.nl

De ondergang van (Bellevue/TG 42) is absurd theater over een bank in crisis. Plaats van handeling: een hokje in de kelder van een kantoor met kopieerapparaat en papierversnipperaar. T/m 20 juni (www.tg42.nl)

2 literatuur

Op de rug van de stier

Utrecht: Rasa. Tijd: 20.00u. Toegang: 5-9 euro. www.rasa.nl, www.slau.nl

Bestaat er een Europese literatuur? Nelleke Noordervliet, Margot Dijkgraaf en Hanneke van Eijken gaan in het programma Op de rug van de stier op zoek naar het verhaal over een Europa van vlees en bloed. In het kader van het Europa Festival Utrecht, dat tot en met 16 mei duurt.

3 circus

Rotterdam Circusarts on stage

Rotterdamse Schouwburg. T/m 12 mei, 20.30u. Kaarten: 9 euro. www.rotterdamseschouwburg.nl

Studenten van Rotterdam Circus Arts (onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten) geven een theatrale circusvoorstelling met acrobatiek, jongleren en bijzonder luchtwerk op een heel theatrale manier.

4 muziek

Deerhunter

Amsterdam: Trouw, Wibautstraat 127. Tijd: 21.00u. Kaarten: 12/15 euro. www.trouwamsterdam.nl

Ambient rock band Deerhunter uit Atlanta, Georgia, geeft vanavond het enige Nederlandse concert van hun Europese minitournee. In het voorprogramma staat de Nieuw-Zeelandse ‘one woman band’ Bachelorette.

5 lezing

Ethiek op je bord

Delft: Het Meisjeshuis. Tijd: 20.15u. Gratis. www.sg.tudelft.nl

De productie en consumptie van onze voeding roept vragen op over hoe we horen om te gaan met andere mensen, dieren, de natuur en verschillen in morele opvatting. Een kijkje in de keuken van de voedsel-ethiek. Spreker: Franck Meijboom.

6 muziek

Wave Field Synthesis concert

Leiden: Scheltema Complex. Tijd: 20.00-21.30u. Toegang: gratis. www.scheltemacomplex.nl

Wave Field Synthesis (WFS) is een bijzonder geluidssysteem waarmee geluid ruimtelijk kan worden weergegeven. Het WFS-concert wordt uitgevoerd door studenten sonologie.

7 tentoonstelling

Marjolijn Mandersloot

Eindhoven: de Krabbedans. T/m 11 juli, geopend di-zo 12.00-17.00u. www.krabbedans.nl

Onder de titel ‘Forensisch Onderzoek’ neemt beeldend kunstenaar Marjolijn Mandersloot haar eigen oeuvre onder de loep, met de Krabbedans als setting voor diepgravend sporenonderzoek. Een plastic zak blijkt donker brons, levensgrote knuffel-‘hunks’ dragen schaapskleren en ezels staan in koeienhuiden.