6 redenen om tv te kijken

1 familie

Little Miss Sunshine

RTL 8, 20.30-22.35u.

De achtjarige Olive sleept haar hele disfunctionele familie – inclusief dode opa – van Albuquerque naar Redondo Beach (in een oud volkswagenbusje) om een miss-titel te winnen. Met: Greg Kinnear, Toni Collette en Abigail Breslin. (Jonathan Dayton & Valerie Faris, 2006)

2 superheld

Superman returns

Veronica, 20.30-23.25u.

Superman keert na 5 jaar terug op aarde. Daar is veel veranderd. Zijn droomvrouw Loïs Lane is intussen getrouwd en heeft ook de Pulitzerprijs voor het artikel Why the World doesn’t Need Superman gekregen. Met Brandon Routh en Kevin Spacey. (Bryan Singer, 2006)

3 holocaust

Modus Operandi

Canvas, 21.10-22.05u.

Tweedelige documentaireserie van Hugues Lanneau over de Jodenvervolging in België in WO II. Deel 1.

4 Wetenschap

The story of science

BBC 2, 22.00-23.00u.

Documentaire over hoe de geschiedenis de wetenschap beïnvloedde en de wetenschap de geschiedenis. Presentatie Michael Mosley.

5 veranderingen

Catherine voor de verandering

Ned. 2, 22.50-23.25u.

Interviews met gasten over de manier waarop zij met hun christelijk geloof bezig zijn. Vandaag: Sonja Silva, vroeger vj en Miss Nederland, nu zangeres in een gospelkoor.

6 verzonnen

Virus

Canvas, 23.45-0.45u.

Documentaire van Philippe Lorsignol over de Joodse Misha Defonseca die als 7-jarige in de Tweede Wereldoorlog op zoek ging naar haar gedeporteerde ouders. Zwervend door Oost-Europa, geholpen door een roedel wolven. Veertig jaar later schreef ze er het boek Mowgli chez les nazis over. Het bleek van voor tot achter verzonnen. Een reconstructie.