Te koud weer

Ook deze week blijft het te koud. Volgens de klimaatboeken behoort het overdag 17 graden te worden, maar de komende dagen wordt het slechts 10 tot 12 graden. Tijdens heldere nachten kan het een graadje vriezen, zoals afgelopen nacht in Enschede. Deze week is de week van de IJsheiligen, katholieke heiligen van wie de naamdagen vallen in de periode van 11 tot en met 15 mei. Volgens de volksweerkunde zijn dit de laatste dagen waarop nog nachtvorst op kan treden.

De komende dagen hebben de zuidoostelijke en oostelijke regio’s te maken met dikke bewolking waaruit af en toe wat regen kan vallen. Het noordwesten van het land blijft droog en heeft de meeste kans op zon.

Komende nacht zijn er brede opklaringen met kans op nachtvorst. In Limburg blijft het bewolkt met kans op wat regen. Het wordt met 5 à 6 graden minder koud.

Morgen gaat het ook in het oosten van Noord-Brabant, in de Achterhoek, Twente en Drenthe regenen. Elders blijft het meest droog, maar neemt de bewolking wel toe.

Langs de kust en met name in het noordwesten van het land laat de zon zich nog wel zien. Er zijn dus grote verschillen in weerbeeld, maar niet in temperatuur.

Door frisse lucht die wordt aangevoerd door een matige tot vrij krachtige noordwind wordt het 10 tot 12 graden.