Roda JC en FC Utrecht in finale play-offs om Europa League

Trainers Gertjan Verbeek en Ron Jans zijn er niet in geslaagd bij hun clubs afscheid te nemen met een startbewijs voor de voorronde van de Europa League. Heracles Almelo, dat Verbeek ziet vertrekken naar AZ, verloor gisteren in de play-offs van Roda JC (2-1). FC Groningen, dat na acht jaar afscheid neemt van de naar SC Heerenveen vertrekkende Jans, werd verslagen door FC Utrecht (2-0).

Heracles leek op eigen veld door een doelpunt van Darl Douglas op weg naar de finale van de play-offs, na de 1-1 in Kerkrade. Roda JC won echter na doelpunten in de tweede helft van Antoine van der Linden (in eigen doel) en Boldiszar Bodor (in blessuretijd).

FC Utrecht gaf FC Groningen over twee wedstrijden geen kans. De ploeg had op eigen veld al met 3-1 gewonnen en versloeg de ploeg van Jans in de Euroborg opnieuw. Ricky van Wolfswinkel en Nana Asare scoorden voor de ploeg van Ton du Chatinier. FC Utrecht en Roda JC spelen donderdag en zondag tegen elkaar in de finale.

Willem II en Sparta hebben gisteren de tweede ronde overleefd in de play-offs om promotie/degradatie. De ploeg uit Tilburg schakelde eerstedivisieclub FC Eindhoven uit (1-1 na een 2-1 overwinning in de heenwedstrijd). Sparta won met 2-0 van Helmond Sport, dat op eigen veld nog met 2-1 had gewonnen van de ploeg uit Rotterdam.

Willem II speelt in de derde en laatste ronde tegen Go Ahead Eagles, dat SC Cambuur uitschakelde. Sparta treft stadgenoot Excelsior, dat FC Zwolle versloeg. De beslissingswedstrijden zijn donderdag en zondag.