Op zoek naar enge beestjes

Op zoek naar enge beestjes Los Angeles. Dit zijn José Garcia en Julie Nowiki, twee agenten van de Amerikaanse Customs and Border Protection. Ze inspecteren rozen die vanuit Ecuador naar de Verenigde Staten zijn verscheept. Maar waar zijn ze naar op zoek? Cocaïne die als stuifmeel is verstopt in de knoppen van de rozen? Ze blijken op zoek naar beestjes. José Garcia en Julie Nowiki zijn landbouwspecialisten. Hun werk is te voorkomen dat ongedierte en ziektes de Verenigde Staten binnenkomen. En „potentieel landbouwterrorisme”, zo staat op de website van de instantie te lezen. Nowiki klopt voorzichtig op het boeket rozen om mogelijke insecten op tafel te laten vallen. En Garcia gebruikt een loep om de beestjes op te sporen. De landbouwspecialisten van de Customs and Border Protection zijn gevestigd in internationale havens en luchthavens, en langs de grenzen met Canada en Mexico. Ze hebben de bevoegdheid om willekeurige inspecties te doen van vracht en bagage. Nowiki en Garcia zijn aan het werk in een pakhuis van de Customs and Border Protection in Los Angeles. Ze hebben het druk, want het is bijna moederdag (de foto is genomen op 6 mei) en dan worden er altijd veel bloemen geïmporteerd. Foto AFP/Kevork Djansezian LOS ANGELES, CA - MAY 06: Agricultural specialist agents Jose Garcia and Julie Nowiki of Customs and Border Protection carefully inspect roses shipped from Ecuador ahead of Mother's Day at a Customs and Border Patrol warehouse on May 6, 2010 in Los Angeles, California. Agent Garcia uses a loop to look for insects after inspecting a bouquet of roses. Imported cut flowers are inspected to prevent pest and diseases from entering the United States. Mother's Day is the second busiest flower season after Valentine's Day. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP== FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP

Dit zijn José Garcia en Julie Nowiki, twee agenten van de Amerikaanse Customs and Border Protection. Ze inspecteren rozen die vanuit Ecuador naar de Verenigde Staten zijn verscheept.

Maar waar zijn ze naar op zoek? Cocaïne die als stuifmeel is verstopt in de knoppen van de rozen?

Ze blijken op zoek naar beestjes. José Garcia en Julie Nowiki zijn landbouwspecialisten. Hun werk is te voorkomen dat ongedierte en ziektes de Verenigde Staten binnenkomen. En „potentieel landbouwterrorisme”, zo staat op de website van de instantie te lezen.

Nowiki klopt voorzichtig op het boeket rozen om mogelijke insecten op tafel te laten vallen. En Garcia gebruikt een loep om de beestjes op te sporen.

De landbouwspecialisten van de Customs and Border Protection zijn gevestigd in internationale havens en luchthavens, en langs de grenzen met Canada en Mexico. Ze hebben de bevoegdheid om willekeurige inspecties te doen van vracht en bagage.

Nowiki en Garcia zijn aan het werk in een pakhuis van de Customs and Border Protection in Los Angeles. Ze hebben het druk, want het is bijna moederdag (de foto is genomen op 6 mei) en dan worden er altijd veel bloemen geïmporteerd.