Op zoek naar enge beestjes

Dit zijn José Garcia en Julie Nowiki, twee agenten van de Amerikaanse Customs and Border Protection. Ze inspecteren rozen die vanuit Ecuador naar de Verenigde Staten zijn verscheept.

Maar waar zijn ze naar op zoek? Cocaïne die als stuifmeel is verstopt in de knoppen van de rozen?

Ze blijken op zoek naar beestjes. José Garcia en Julie Nowiki zijn landbouwspecialisten. Hun werk is te voorkomen dat ongedierte en ziektes de Verenigde Staten binnenkomen. En „potentieel landbouwterrorisme”, zo staat op de website van de instantie te lezen.

Nowiki klopt voorzichtig op het boeket rozen om mogelijke insecten op tafel te laten vallen. En Garcia gebruikt een loep om de beestjes op te sporen.

De landbouwspecialisten van de Customs and Border Protection zijn gevestigd in internationale havens en luchthavens, en langs de grenzen met Canada en Mexico. Ze hebben de bevoegdheid om willekeurige inspecties te doen van vracht en bagage.

Nowiki en Garcia zijn aan het werk in een pakhuis van de Customs and Border Protection in Los Angeles. Ze hebben het druk, want het is bijna moederdag (de foto is genomen op 6 mei) en dan worden er altijd veel bloemen geïmporteerd.