op nrcnext.nl

Anti-Geert-polsbandjes

De groep Geert Spreekt Niet Voor Mij deelt vanmorgen op vijf grote NS-stations siliconen armbandjes uit met de tekst Geert spreekt niet voor mij. Op haar website verklaart de groep dat ze Nederlanders de gelegenheid wil bieden om ‘van mens tot mens’ een statement te maken.

1 miljoen giraffes

Wedden dat je geen miljoen giraffes kunt regelen? Die uitdaging legde ene Jørgen voor aan zijn vriend Ola Helland, een 25-jarige Noor. Ola nam de uitdaging aan. Op onemilliongiraffes.com heeft hij inmiddels bijna 800.000 tekeningen van giraffes verzameld.

Filmmaker in protest

Robert Rodriguez, een Mexicaanse filmmaker bekend van films als Once Upon a Time in Mexico en Sin City, neemt het op voor zijn landgenoten in de VS. Hij protesteert tegen een immigratiewet in Arizona die het elke agent verplicht om elke persoon die hij van illegaliteit verdenkt te controleren.