Kort nieuws voorpagina

De Wit: DNB had overname van ABN kunnen voorkomen

Den Haag, 10 mei. De overname van ABN Amro door een consortium van banken had voorkomen kunnen worden door de Nederlandse overheid en toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB). Dat concludeert de parlementaire onderzoekscommissie-De Wit in haar vandaag gepubliceerde eindrapport Verloren Krediet. Pagina 3

Actie van BP tegen olielek mislukt

New York, 10 mei. De meest recente poging van olieconcern BP om de olieramp in de Golf van Mexico te bestrijden is mislukt. Pagina 9

VS: Talibaan achter bom Times Square

Washington, 10 mei. De Pakistaanse Talibaan zijn verantwoordelijk voor de mislukte bomaanslag op Times Square in New York op 1 mei. Dat heeft de Amerikaanse minister van Justitie gezegd. Pagina 4

‘Elena Kagan naar Hooggerechtshof’

Washington, 10 mei. Elena Kagan zal door president Obama worden voorgedragen als kandidaat voor het Amerikaanse Hooggerechtshof, melden bronnen rond het Witte Huis. Kagan was eerder rector van de Harvard Law School. Pagina 5