Kort nieuws Sport

Phoenix Suns naar finale in westen VS na zeges op Spurs

SAN ANTONIO, 10 mei. Phoenix Suns heeft vannacht in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA de finale gehaald van de play-offs in de Western Conference. In de best-of-sevenserie leverde ook het vierde duel in de halve eindstrijd tegen San Antonio Spurs een overwinning op: 107-101. Amare Stoudemire was met 29 punten topscorer bij de Suns, die het in de finale opnemen tegen Los Angeles Lakers of Utah Jazz. De Lakers staan met 3-0 voor. In de Eastern Conference behaalde Boston Celtics in de halve finale een belangrijke overwinning op Cleveland Cavaliers: 97-87. Na vier wedstrijden staan beide clubs op twee overwinningen. Magic was voor de derde keer op rij te sterk voor de Atlanta Hawks: 105-75. Lakers en Magic hebben nog één zege nodig voor de finale in hun conference. (ANP)

Martinez wint van toppers in Rome

ROME, 10 mei. De Spaanse tennisster Maria José Martinez-Sanchez heeft zaterdag verrassend het WTA-toernooi van Rome gewonnen. De nummer 26 van de wereld was in de finale te sterk voor de Servische Jelena Jankovic: 7-6 (5) en 7-5. De ongeplaatste Spaanse versloeg in Rome ook toppers als Caroline Wozniacki en Ana Ivanovic. Albert Montanes heeft bij de mannen voor het tweede jaar op rij het toernooi van Estoril gewonnen. De Spanjaard versloeg in de finale de Portugees Frederico Gil met 6-2, 6-7 (4) en 7-5. In de halve finales schakelde Montanes verrassend Roger Federer uit. (ANP)

PSV speelt opnieuw gelijk in oefenduel

SALVADOR, 10 mei. PSV heeft ook in de tweede oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in Brazilië gelijkgespeeld. In Salvador eindigde het duel tegen Vitória in 1-1. Eerder speelde PSV tegen Ceará Sporting Club ook gelijk. Het enige doelpunt van PSV kwam, net als tegen Ceará Sporting Club, op naam van Jan Kromkamp. De verdediger scoorde uit een hoekschop van Andy van der Meyde. (ANP)

Herlings op dreef bij GP van Portugal

AGUEDA, 10 mei. Motorcrosser Jeffrey Herlings is gisteren tijdens de Grote Prijs van Portugal als tweede geëindigd. De vijftienjarige moest in de MX2-klasse de Fransman Marvin Musquin voor zich dulden. Herlings werd in de eerste manche derde en in de volgende manche tweede. Met in totaal 164 punten staat Herlings na vier GP’s derde, achter Musquin (179) en Roczen (167). (ANP)

Golfer Luiten 32ste in Turijn

TURIJN, 10 mei. Joost Luiten heeft een goed resultaat behaald bij het golftoernooi van Turijn. De Nederlander sloot het evenement op de Europese Tour gisteren af met een ronde van 71 en eindigde op de gedeelde 32ste plaats. De Zweed Fredrik Andersson Hed was de sterkste. Zijn landgenoot Peter Gustafsson werd derde achter David Horsey uit Engeland. (ANP)

Wereldrecords 25 km Kosgei, Keitany

BERLIJN, 10 mei. De Keniaanse atleten Sammy Kosgei en Mary Keitany hebben gisteren in Berlijn het wereldrecord op de 25 kilometer verbeterd. Kosgei liep een tijd van 1.11.50 en verbeterde de oude toptijd (1.12.45) van landgenoot Paul Kosgei. Keitany finishte in 1.19.53, ruim onder de tijd van de Japanse Mizuki Noguchi uit 2005 (1.22.13). (ANP)

Judokampioene Tong geschorst

PEKING, 10 mei. De Chinese olympisch kampioene judo Tong Wen is voor twee jaar geschorst wegens doping. De winnares van de gouden medaille in Peking(+78 kilogram) is betrapt op het middel clenbuterol. (ANP)

Spits Bas Dost naar sc Heerenveen

ALMELO, 10 mei. Bas Dost verhuist van Heracles Almelo naar sc Heerenveen. Dat maakte Heracles-voorzitter Jan Smit gisteren bekend. De spits maakte dit seizoen indruk met veertien doelpunten in de eredivisie. (ANP)

‘Perfect game’ in VS

OAKLAND, 10 mei. Dallas Braden van Oakland Athletics heeft een ‘perfect game’ gegooid. De pitcher stond tegen de Rays geen honkslag toe en werd de negentiende pitcher in de geschiedenis van de Major League Baseball die dit deed. (AP)