Kort nieuws Sport

Lakers en Magic op weg naar volgende ronde play-offs NBA

NEW YORK. De basketballers van titelverdediger Los Angeles Lakers en Orlando Magic zijn op weg naar de volgende ronde van de play-offs in de NBA. In de halve finales van de Western Conference wonnen de Lakers ook het derde duel met de Utah Jazz, met 111-110. Met driepunters in de slotfase beslisten Kobe Bryant, goed voor 35 punten, en Jeff Fisher de wedstrijd in het voordeel van de Lakers. In de halve finales van de Eastern Conference was Magic voor de derde keer op rij te sterk voor de Atlanta Hawks: 105-75. Rashard Lewis was topscorer met 22 punten. Lakers en Magic hebben in de best-of-seven nog één zege nodig. (ANP, Reuters)

Herlings op dreef bij Grote Prijs Portugal

AGUEDA. Motorcrosser Jeffrey Herlings is gisteren tijdens de Grote Prijs van Portugal als tweede geëindigd. De vijftienjarige Nederlander moest in de MX2-klasse de Fransman Marvin Musquin voor zich dulden. Musquin won op het circuit van Agueda beide manches. Herlings werd in de eerste manche derde en in de volgende manche tweede. Hij verzamelde 42 punten voor het WK. Met in totaal 164 punten staat Herlings na vier GP’s derde, achter Musquin (179) en Roczen (167). (ANP)

Tennisser Montanes weer beste in Estoril

ESTORIL. Albert Montanes heeft voor het tweede jaar op rij het tennistoernooi van Estoril (Portugal) gewonnen. De Spanjaard versloeg in de finale de Portugees Frederico Gil met 6-2, 6-7 (4) en 7-5. In de halve finales zorgde Montanes voor een grote verrassing door de Zwitserse aanvoerder van de wereldranglijst Roger Federer uit te schakelen. (ANP)

Spaanse tennisster in Rome langs toppers

ROME. De Spaanse tennisster Maria José Martinez-Sanchez heeft zaterdag verrassend het WTA-toernooi van Rome op haar naam geschreven. De nummer 26 van de wereld was in de finale te sterk voor de Servische Jelena Jankovic: 7-6 (5) en 7-5. De ongeplaatste Spaanse versloeg in Rome ook toppers als Caroline Wozniacki en Ana Ivanovic. In de finale moest ook Jankovic, die Venus en Serena Williams had uitgeschakeld, buigen voor Martinez-Sanchez. (ANP)

Wereldrecords 25 km voor Kosgei, Keitany

BERLIJN. De Keniaanse atleten Sammy Kosgei en Mary Keitany hebben gisteren in Berlijn beiden het wereldrecord op de 25 kilometer verbeterd. Kosgei liep een tijd van 1.11.50 en verbeterde de oude toptijd (1.12.45) van zijn landgenoot Paul Kosgei. Keitnay finishte in 1.19.53, ruim onder de tijd van de Japanse Mizuki Noguchi uit 2005 (1.22.13). (ANP)

Zilver voor judoka Willeboordse in Tunis

TUNIS. Europees judokampioene Elisabeth Willeboordse heeft zaterdag bij de Grand Prix van Tunis zilver gewonnen in de klasse tot 63 kilogram. Ze verloor in de finale van de Duitse Claudia Malzahn. Guillaume Elmont (- 81 kg) en Anicka van Emden (- 63 kg) behaalden brons. (ANP)

Judokampioene Tong geschorst om doping

PEKING. De Chinese olympisch kampioene judo Tong Wen is voor twee jaar geschorst wegens doping. Dat heeft het Chinese persbureau Xinhau gemeld. De winnares van het goud in Peking (+ 78 kilogram) is betrapt op het middel clenbuterol. (ANP)