Geen diplomaten meer in het Vaticaan

Nu duidelijker wordt dat ten minste het bestuur van de Rooms-Katholieke Kerk trekken van een criminele organisatie vertoont, lijkt het mij een goed tijdstip om de belachelijke diplomatieke vertegenwoordiging bij het hoofd van die organisatie in Rome op te heffen. Nederland heeft bij geen enkele religieuze organisatie een diplomatieke vertegenwoordiging en naar mijn mening dienen al die religies op voet van gelijkheid te worden behandeld. Het opheffen van die post kan mooi in de bezuinigingen worden opgenomen.

Het argument dat Vaticaanstad een staat zou zijn snijdt geen hout. Het is simpelweg een overblijfsel van de strijd om macht uit de middeleeuwen toen de heerser van de Rooms-Katholieke Kerk maar al te graag wereldse macht wilden verwerven, een streven dat zij overigens nog steeds niet helemaal heeft opgegeven.

Dr. H.J. Moeshart

Nieuw Dordrecht

    • Dr. H.J. Moeshart
    • Nieuw Dordrecht