Film van de dag

Nina Hoss speelt de hoofdrol in Anonyma – Eine Frau in Berlin. Scene uit de film Anonyma (2008) Berlijn, 1945. Een jonge Duitse vrouw probeert te overleven na de invasie van de Sovjet troepen in de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog. Gebaseerd op het dagboek Anonyma, A Woman in Berlin. Foto: A-Film

Anonyma – Eine Frau in Berlin. April 1945. Het Rode Leger staat op het punt kapotgeschoten Berlijn in te nemen. De Russische soldaten vieren uitbundig hun triomf. De drank vloeit rijkelijk, waarna al snel de Berlijnse vrouwen eraan moeten geloven. Anonyma is gebaseerd op de in 2003 met veel succes opnieuw uitgegeven oorlogsdagboeken van journalist Marta Hillers. Haar oplossing om zich te beschermen tegen de vele verkrachtingen: een relatie beginnen met een hooggeplaatste Russische officier – een wolf om de andere wolven van het lijf te houden. Woensdag deel 2. (Max Färberböck, 2008, D), ZDF, 20.15-21.40u.André Waardenburg

    • André Waardenburg