7 redenen om uit te gaan

Zonder remmen fietsen op je fixie

1 videoscherm

Giro d’Italia live

Amsterdam: Zuidplein. Tijd: 14.00-17.15u. www.caszuidas.nl

Vandaag kun je de Giro d’Italia live volgen op een videoscherm aan de Amsterdamse Zuidas. Van 14.00 uur tot 17.15 uur zendt CASZuidas de live registratie van Studio Sport uit, zodat je het vervolg van de etappe tot aan de finish in Middelburg kunt blijven volgen.

2 muziekfeest

Afsluiting Giro d’Italia

Middelburg: Markt. Tijd: 18.30-22.30u. www.giromiddelburg.nl

Na de finish van de derde etappe van de Giro d’Italia is er een feest op de Markt in Middelburg. Optredens van de Ligabue Tribute Band, Bettie Serveert en de Zeeuwse band Racoon.

3 lezing

Esoterie en magie als bronnen van kennis

Rotterdam: Piet Zwart Institute. Tijd: 19.30u. www.tentrotterdam.nl

Marco Pasi, assistent professor geschiedenis van de hermetische filosofie aan de Universiteit van Amsterdam, spreekt over esoterie en magie als bronnen van kennis. De lezing vindt plaats in het kader van de groepstentoonstelling Enigma, tot en met 27 juni te zien in Tent.

4 film

Dreaming Nicaragua

Van 10 t/m 30 mei. Om 19.00u in Utrecht (Louis Hartlooper Complex). www.moviesthatmatter.nl

Het landelijke filmprogramma Movies that Matter presenteert maandelijks een speelfilm of documentaire die er op het gebied van mensenrechten toe doet. Na afloop is er een verdiepingsprogramma. Deze maand: Dreaming Nicaragua (Marcelo Bukin, 2009), een aandoenlijk portret van arme Nicaraguaanse kinderen.

5 muziek

Little Women + Codarts

Rotterdam: Worm. Tijd: 20.30u. Entree: 6/3 euro. www.wormweb.nl

Het kwartet Little Women uit Brooklyn doorklieft met haar sax, gitaar en drums genres, op zoek naar een geluid tussen structuur en spontaniteit. Invloeden: van jazz tot rock, math metal en rauwe noise. De Codarts-showcase bestaat uit presentaties van nieuw werk dat ontstaan is in de elektronische muziekstudio van het Rotterdamse conservatorium Codarts, gebracht door een nieuwe lichting componisten en musici.

6 tentoonstelling

Sur Place

Amsterdam: Mediamatic. T/m 22 aug, ma-vr 13.00-19.00u, za-zo tot 18.00u. www.mediamatic.net

De tentoonstelling Sur Place, over de fixed gear-cultuur, is één grote indoor fietsbaan. Naast een collectie zeldzame baanfietsen zijn er films, documentaires en multimedia-installaties, die een beeld schetsen van de ultieme vrijheid en passie die de fietsers met elkaar delen. Bezoekers kunnen door de tentoonstellingsruimte fietsen, tegen elkaar racen op de rollerbank en klussen aan hun fixie in de doe-het-zelf-werkplaats.

7 lunchtheater

Blind Dates - Future Theatre in lunchtijd

Maastricht: Theater aan het Vrijthof, bovenzaal. T/m 13 mei, 12.30u. Gratis. www.theateraanhetvrijthof.nl

Studenten van de Toneelacademie Maastricht presenteren tijdens het Maastricht Toneelstad Festival vier keer een blind date-lunchvoorstelling.