5 redenen om tv te kijken

Dexter is terug

1 Thriller

Deja Vu

SBS6, 20.30-23.00u.

Solide sciencefictionthriller veronderstelt dat we beelden van de werkelijkheid van vier dagen geleden digitaal kunnen terugroepen. Op deze wijze doet agent Denzel Washington onderzoek naar een bomaanslag op een reusachtige veerboot. Onderwijl wrikt hij aan het noodlot van Paula Patton. (Tony Scott, 2006)

2 docu

Tegenlicht: Na de democratie

Ned.2, 20.55-21.48u.

Afsluiting van een drieluik over democratie, deze keer over de vraag: is de democratie nog te redden? Of moeten we, om de belangrijke beslissingen te nemen waar de huidige crisis om vraagt, misschien naar een nieuw politiek systeem? En wat zijn precies de tekortkomingen van het democratische stelsel? Met analyses van politicoloog John Keane, de Britse feminist en socialist Hilary Wainwright, auteur William Dobson en de Amerikaans-Chinese politicoloog Cheng Li.

3 reality

Project Catwalk

RTL5, 21.25-22.25u.

De Nederlandse variant van de strijd tussen mode-ontwerpers nadert zijn ontknoping. Vorige week werd Nicolaas gediskwalificeerd en naar huis gestuurd, omdat hij op zijn telefoon van internet gebruik gemaakt had. Overgebleven designers Shari, Roos en Amel nemen dat Sepher, die Nicolaas bij de jury aangaf, niet in dank af. Er moet nog één kandidaat weg voor de grote finale.

4 serie

Dexter

Ned.3, 23.00-00.00u.

De misdaadserie over moordenaar Dexter begint aan het derde seizoen. Hij lijkt zijn zaakjes eindelijk voor elkaar te hebben, maar een drugsdealer gooit roet in het eten.

5 Toneel

Smoeder

Ned.2, 23.30-00.45u.

Documentairemaker Michiel van Erp maakte een tv-registratie én documentaire van het toneelstuk Smoeder, van Maria Goos en Marcel Musters. Smoeder is een vertelvoorstelling met een mooie, intieme sfeer over de overleden (Brabantse) moeders van de twee.