Zelfanalyse Goldman

Zakenbank Goldman Sachs begint met een „rigoureus zelfonderzoek” naar aanleiding van de beschuldigingen van fraude die door de Securities and Exchange Commission tegen het bedrijf zijn ingebracht. Er gaapt een gat tussen de wijze waarop de buitenwereld de bank ziet en de manier waarop de bank zichzelf ziet, zo constateerde topman Lloyd Blankfein gisteren tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

„Er is voor ons geen hogere prioriteit dan het ondernemen van een alomvattende heroverweging van al onze zakelijke principes”, concludeerde Blankfein, die stelde dat deze kans tot introspectie een geluk bij een ongeluk is in deze tijden van crisis.

Naast de beschuldigingen van de SEC loopt er ook een strafrechtelijk onderzoek van het ministerie van Justitie tegen Goldman Sachs. Volgens The Wall Street Journal is de bank inmiddels begonnen met onderhandelingen over een schikking. (AP, Reuters)