Renners maken zich op voor start Giro in Amsterdam

Renners maken zich op voor start Giro in Amsterdam Amsterdam, 8 mei. De Australische wielrenner Cadel Evans presenteert zich in de Amsterdamse Beurs van Berlage, aan de vooravond van de Giro d’Italia. Vandaag begint de Italiaanse wielerronde met een 8,4 kilometer lange proloog door Amsterdam. Daarna volgt zondag een etappe van Amsterdam naar Utrecht en maandag van Amsterdam naar Middelburg. Vanaf woensdag rijden de ploegen door Italië. Evans geldt als een van de favorieten voor de eindzege. Het is niet voor het eerst dat de Giro Nederland aandoet. In 2002 was de proloog in Groningen. „Over een paar jaar willen we naar Washington”, zegt Giro -directeur Zomegnan. Hij vindt het teleurstellend dat de Rabobankploeg, die vorig jaar met Mensjov de ronde nog won, uitgerekend dit jaar niet in zijn sterkste samenstelling aantreedt. Foto Olivier Middendorp WFA69T:PLOEGENPRESENATATIE GIRO:AMSTERDAM;07MAY2010-Ploegenpresentatie Giro d' Italia in de Beurs van Berlage. Cadel EvansWFA/om/str.Olivier Middendorp WFA OLIVIER MIDDENDORP