Prijs voor Paul van Vliet

De Blijvend Applaus Prijs voor artiesten die niet meer optreden, gaat dit jaar naar cabaretier Paul van Vliet (74). De jury prijst zijn „onvergetelijke types” en zijn „wonderschone liedjes”.

Van Vliet stopte eind 2001 met zijn reguliere theatershows en beëindigt volgende week de tournee van de voorleesvoorstelling Liefdesbrieven, samen met Anne Wil Blankers.

De stichting Blijvend Applaus werd in 1962 op initiatief van Telegraaf-journalist Henk van der Meyden opgericht om een huis voor gepensioneerde amusementsartiesten te financieren. Na de opening van het pand, aan de Egelantiersgracht in Amsterdam, leidde de stichting jarenlang een slapend bestaan, tot de gemeente Amsterdam enkele ambtenaren vroeg de activiteiten nieuw leven in te blazen. De prijs bestaat sinds 1997 en werd onder meer uitgereikt aan Adèle Bloemendaal, Ellen Vogel, John Kraaijkamp, Ramses Shaffy, Drs P., jazzmuzikant Piet Noordijk en de violisten Herman Krebbers en Theo Olof.

De winnaar krijgt 5.000 euro, een beeldje en een hommage in de Kleine Komedie in Amsterdam. De uitreiking aan Paul van Vliet vindt plaats op 21 november.