Ook dit is Vinex

Houten, 24-04-10. Nieuwbouw (houtskeletbouw) in de wijk Vlondertuin te Houten (Utrecht). Serie TE KOOP weekblad Foto Leo van Velzen NrcHb

Het rijtje pastelkleuren verrukt al van verre. Achter de gevels gaan 22 woningen en zes appartementen schuil. Elk in een andere tint. Ze liggen met hun vlonders aan een ruime plas water in Houten. De kleine stad ten zuiden van Utrecht lijkt voortdurend groter te worden. Ondanks dat weet Houten de naam hoog te houden een van Nederlands beste fietssteden te zijn.

Deze huizen zijn onderdeel van een echte vinexwijk, ook hier een levende catalogus van recente bouwstijlen, mooi en lelijk. Architect Hans Been tekende dit vrolijke geheel.

Te koop staat een appartement. Vrij ruim, 190 vierkante meter, met terrassen die samen ook 100 m2 groot zijn. Woonkamer, drie slaapkamers, alles gelijkvloers. Twee parkeerplaatsen. En natuurlijk een eigen fietsenberging.