Octomom

Octomom

Dat zal me een feestdag worden, de moederdag van Nadya Suleman (34), de Amerikaanse die op 26 januari 2009 een achtling kreeg. Ze had al zes kinderen, allemaal gekregen via IVF.

De Britse tak van het bedrijf Eyeworks van producent Reinout Oerlemans sloot een deal met Nadya om het eerste levensjaar te filmen. De kinderen kregen 250 dollar per draaidag per persoon. Suleman wilde haar kinderen 18 jaar laten filmen om de opvoeding te bekostigen. De eerste documentaire was begin dit jaar te zien: My life as the Octomom. „Het lijkt wel of God me test”, zei Nadya over haar leven.

Is de tweede documentaire nu in de maak?

„Nee”, zegt woordvoerder Paul Jackson namens Eyeworks Engeland in Londen. „De contacten met Octomom zijn verbroken. Nieuwe filmplannen zijn er niet.” Verder wil hij niets kwijt.

Hoe vergaat het de familie?

„Ik zal mijn hele leven een schuldgevoel hebben”, zei Suleman onlangs toen ze te gast was bij Oprah Winfrey. Ze kan haar kroost niet genoeg aandacht geven.

Krijgt ze voldoende kinderbijslag?

Nee, en alleen al in de supermarkt is Nadya maandelijks duizend dollar kwijt. Ze huurt drie kindermeisjes die in ploegendienst werken. Onlangs poseerde ze in bikini, strak slank (van 135 naar 60 kilo), voor Star Magazine en ving 100.000 dollar. Ze krijgt ook een maandelijkse toelage van een dierenclub in ruil voor het plaatsen van een bord in haar tuin met de tekst: Laat uw hond of kat geen Octomom worden.

    • Marcel Haenen