Lente ver weg

Een kille en miezerige dag sloot gisteren de eerste meiweek af. De gemiddelde temperatuur is zo’n drie graden onder de norm gebleven, en dat na dat zomerse hoogstandje op 29 april.

Vandaag en de komende dagen zal het minder fris worden dan gisteren, maar de middagtemperaturen blijven matig. Verder is het wisselvallig met niet al te veel zonneschijn.

Vanmiddag laat de zon zich af en toe zien met landinwaarts 12 tot 14 graden. Wel ontstaan er een paar buien, die lokaal zelfs flink kunnen uitpakken. Aan zee wordt het 10 of 11 graden en de wind is sterk geluwd.

Morgen kan, vooral ’s middags en dieper landinwaarts, ook een bui vallen, maar de zon zal toch iets vaker weten door te breken dan vandaag. De aangevoerde lucht blijft echter fris met temperaturen van maximaal 15 graden.

Maandag blijft het op veel plaatsen droog met wat zonneschijn, maar inmiddels is er dan boven Frankrijk en Duitsland een nieuwe vore van lage luchtdruk ontstaan.

De wind wordt hierdoor wat sterker uit het noordoosten. Bovendien beweegt deze vore noordwaarts en ontstaan daarin gebieden met buien of buiige regen, die dinsdag ook over ons land zullen trekken. De temperatuur valt dan naar 10 of 11 graden terug.

Woensdag volgt een herstel met opklaringen en wat hogere temperaturen.