Kort nieuws Sport

Voetbalteam Togo terug in komende editie Afrika Cup

ZURICH, 8 mei. Togo kan de komende editie van de Afrika Cup gewoon deelnemen. De Afrikaanse voetbalbond CAF heeft besloten om de schorsing van het land op te heffen. Dat gebeurde na bemiddeling van FIFA-voorzitter Joseph Blatter. Togo trok zich vorig jaar op advies van de regering terug uit de Afrika Cup, nadat de spelersbus in Angola onder vuur was genomen. Daarbij kwamen twee mensen om het leven. Het CAF vond de inmenging van de politiek niet acceptabel en meende dat Togo zijn afmelding eerst met de Afrikaanse bond had moeten bespreken. (ANP)

Werkstraf geëist tegen Theo Janssen

ALMELO, 8 mei. Voor de rechtbank in Almelo is gisteren 120 uur werkstraf geëist tegen voetballer Theo Janssen van landskampioen FC Twente vanwege het onder invloed van alcohol veroorzaken van een ernstig verkeersongeluk. Janssen was samen met drie vrienden op weg naar huis toen hij in een flauwe bocht de macht over het stuur verloor. Een van de inzittenden, Kevin Moeliker, keeper van FC Lienden, lag enkele dagen in coma en is nog steeds niet hersteld. Uit bloedonderzoek bleek dat Janssen 0,8 promille alcohol in zijn bloed had, terwijl voor hem als ‘beginnend rijder’ een limiet geldt van 0,2. (ANP)

Jankovic verslaat nu Serena Williams

ROME, 8 mei. Jelena Jankovic heeft bij het WTA-toernooi in Rome een bijzondere prestatie geleverd. De Servische tennisster versloeg binnen 24 uur zowel Venus als Serena Williams. Venus werd donderdag in de kwartfinales slechts één game gegund. In de halve finale maakte de jongste van de zusjes Williams het gisteren Jankovic wel een stuk moeilijker: 6-4, 3-6, 6-7 (5). Roger Federer heeft de laatste vier bereikt van het ATP-toernooi in Estoril. De Zwitserse nummer één van de wereld was met 7-6 (7), 6-2 te sterk voor Arnaud Clement uit Frankrijk. (ANP)

Rasmussen leidt weer in Duinkerke

IEPER, 8 mei. Alex Rasmussen heeft met zijn tweede ritzege de leiderstrui in de Vierdaagse van Duinkerke heroverd. De Deense wielrenner van Team Saxo Bank was in rit drie de sterkste in de massasprint voor de Italiaan Danilo Napolitano (Katoesja) die afstand deed van het roze leiderstricot. De Spanjaard Jose Joaquin Rojas van Caisse d’Epargne eindigde op de derde plaats. (ANP)

De beste atleten ter wereld in Hengelo

HENGELO, 8 mei. De Nederlandse atleten Bram Som, Robert Lathouwers en Arnoud Okken nemen het op de 800 meter bij de FBK Games in Hengelo op tegen de wereldkampioenen op deze afstand. De organisatie maakte gisteren bekend dat de Zuid-Afrikaan Mbulaeni Mulaudzi en Abubaker Kaki uit Soedan, respectievelijk wereldkampioen outdoor en indoor, hun deelname hebben toegezegd voor het evenement op 30 mei. (ANP)

Scheurtje in knie van Olde Heuvel

BILTHOVEN, 8 mei. Schaatser Wouter Olde Heuvel kan vier tot zes weken niet trainen. Bij de allrounder van TVM is bij een kijkoperatie in Bilthoven een scheurtje in de binnenmeniscus van zijn linkerknie geconstateerd. Olde Heuvel heeft al langer last van zijn linkerknie. (ANP)