Kort nieuws Binnenland

Homo mishandeld bij Amsterdams homomonument

Amsterdam, 8 mei. Een 38-jarige homoseksuele man is woensdagavond mishandeld bij het homomonument op de Westermarkt in Amsterdam. Het slachtoffer werd geslagen en geschopt door twee jongens, aldus een woordvoerder van de Amsterdamse politie gisteren. Het slachtoffer werd uitgescholden voor „vieze, vuile flikker”, zei de woordvoerder. De man raakte bewusteloos en is één nacht opgenomen geweest in het ziekenhuis. Een vriendin van het slachtoffer die tussenbeiden wilde komen, werd ook geslagen. De daders zijn op een scooter gevlucht. (ANP)

Ontslag agent om dodelijk ongeval

Haarlem, 8 mei. Een politieman van het korps Kennemerland is onlangs ontslagen omdat hij betrokken is geweest bij een dodelijk ongeval in augustus 2009 in Hoofddorp. Dat maakte de politie gisteren bekend. De politiemedewerker van Buiten Bewaking Schiphol (BBS) reed veel te hard toen hij in botsing kwam met een personenauto. Het Korps Landelijke Politiediensten concludeert dit na onderzoek van het ongeval. De resultaten van het onderzoek zijn voor de politie reden om de man te ontslaan. Justitie gaat hem vervolgen. Bij het ongeval kwam een 78-jarige inwoner van Amstelveen om het leven. (ANP)

Politie Zierikzee wist van vrijlating

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 8 mei. Ook de burgemeester en de politie van Zierikzee waren in maart op de hoogte van de vrijlating van de man die kort daarop twee van zijn drie kinderen doodschoot, waarna hij zelfmoord pleegde. Eerder werd al bekend dat justitie heeft verzuimd de latere slachtoffers en de overige gezinsleden op de hoogte te stellen van de vrijlating van hun gewelddadige man en vader. Dat dient justitie volgens haar eigen richtlijnen te doen. Het Openbaar Ministerie zegt politie en burgemeester Rabelink van de vrijlating op de hoogte te hebben gesteld.

Schreeuwer 4 mei twee weken vast

Amsterdam, 8 mei. De man die tijdens de twee minuten stilte op de Dam in Amsterdam met zijn geschreeuw voor paniek zorgde, blijft in voorlopige hechtenis. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam gisteren besloten. Volgens de rechter-commissaris is er voldoende verdenking van strafbare feiten. De verdachte blijft daarom nog twee weken vastzitten. (ANP)